Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelnek már nem büdös Putyin

888.hu

2018.08.19. 11:39

A hazai baloldali és liberális médiumok a nyugati lobbi miatt folyamatosan támadják a kormányzatot, mert az kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot létesít Oroszországgal, de rendre elfelejtik megemlíteni, hogy Németország egyre szorosabbra fûzi kapcsolatát Putyinnal.
BERLIN, 11:39

A hazai baloldali és liberális médiumok a nyugati lobbi hatására folyamatosan támadják a kormányzatot, mert az kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat létesít Oroszországgal, de rendre elfelejtik megemlíteni, hogy Németország egyre szorosabbra fűzi viszonyát Putyinnal.

Nógrádi szerint most sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt.

A szakértő Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök szombati találkozójával kapcsolatban elmondta, az utóbbi hónapokban ez volt a második egyeztetés a két vezető között.

A történetben ráadásul egy csavar is van: Merkel az oroszokkal szövetkezik Trump ellen.

Korábban már mi is megírtuk, hogy több, mint kétszáz kelet-európai érdekeltséggel rendelkező német vállalat biztosította támogatásáról az Északi Áramlat 2 nevű gázvezeték megépítését és kifogásolta az Oroszország elleni amerikai szankciók meghosszabbítását.

Azonban az Európai Unió több tagállama is ellenzi a német-orosz érdekeket kiszolgáló gázvezeték megépítését.  Sokan úgy vélik, hogy az Északi Áramlat gázvezetéknek a kibővítése, amelyről az orosz Gazprom állami gázkonszern és a nyugat-európai vállalatok megállapodtak, nem szolgálja az európai földgázellátás diverzifikálását. Az Északi Áramlat 2 inkább csak elmélyíti az Európai Unió, különösen pedig a közép- és kelet-európai országok energiafüggőségét Oroszországtól.

A kelet-európai országokat viszont élénk bírálat éri, ha szorosabbra fűzik kapcsolataikat Oroszországgal. A honi médiumok – feltehetően a nyugati lobbi hatására – folyamatosan megkérdőjelezik Paks II. létjogosultságát, de hézagosan számolnak be a nyugati államok (Franciaország és Németország) és Oroszország egyre élénkebb kapcsolatáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére