Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túl píszí lett a világ: Serena Williams-karikatúra csapta ki a biztosítékot

Tóth Dalma

2018.09.12. 07:20

Nagy botrány kerekedett az ausztrál Mark Knight karikatúrájából. A rajzon a világhírû teniszezõ, Serena Williams hisztisen ugrál az ütõjén, miközben a székbíró azt kérdezi Serena ellenfelétõl, hogy "Nem engednéd inkább nyerni?". Természetesen Serena ábrázolása verte ki a biztosítékot a libsiknél.

A karikatúrát a melbourne-i székhelyű Herald Sun hozta le. A rajz miatt egyből rengeteg libsi kezdett el sivalkodni, rasszistának és szexistának nevezve azt.

Mark Knight rádióinterjúban mondta el, hogy szerinte a rajz nem sértő és sajnálja, hogy ennyire félreértették őt a közösségi médiában.

Azt mondják, rasszista vagyok, mert afroamerikai nőként ábrázoltam Serenát. Egy erős alakként rajzoltam le, hiszen az is"

– mondta.

Mark Knightot annyira durván betámadták, hogy végül kénytelen volt eltávolítani magát Facebookról és Twitterről is.

A Herald Sun szerkesztője, Damon Johnston megvédte Knightot. Twitteren azt írta, hogy a karikatúra nem rasszista és nem szexista, pont a műfajnak megfelelően gúnyolódik Serena viselkedésén. Közölte, hogy a Herald Sun ezek után a szerdai címlapjára teszi majd a karikatúrát több, vitatott rajzzal együtt, a főcím pedig az lesz "Üdv a pc világában!".

Knight mellett kiállít a Herald Sun című lapot tulajdonló News Corp Australasia vezetője, Michael Miller is.

Mark Knight Serena Williamsről készített karikatúrájának kritikája jól mutatja, hogy a világ túl píszí lett és félreértik a híroldalak karikatúráit és szatíráit"

– mondta Miller.

Serena Williams tényleg hisztizett az US Open döntőjében

A kiváló sportoló szombaton vereséget szenvedett az US Open döntőjében, ahol többször is összeszólalkozott a játékvezetővel. Williams ezek után bedobta a szexista kártyát. 

A teniszezőt hiába figyelmeztették meccs közben a viselkedése miatt, figyelmen kívül hagyta az intő szavakat. Miután eladta breakelőnyét, dühös lett és összetörte az ütőjét, amiért büntetőpontot kapott. Ez már túl sok volt neki, odament a székbíróhoz, Carlos Ramoshoz, beolvasott neki, csalónak, tolvajnak nevezte, majd bocsánatkérésre kötelezte a portugált. Végül hozzávágta, hogy többé nem vezetheti az ő meccsét. A játék vége felé fenyegetően mutogatott a bíró felé, majd szexizmussal vádolta meg. Nem meglepő módon Serena elveszítette az US Open döntőjét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére