Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nõk mellett a svéd professzor

Bokor Gábor

2018.09.18. 11:30

Nekiestek annak a svéd professzornak, aki az egyetemi óráján arról beszélt, hogy igenis van biológiai különbség a férfiak és a nõk között. Ezután az egyik - a gendertémában igencsak más véleményen lévõ - diák nekiesett az oktatónak.

A svédországi Lund Egyetem professzora, Germund Hesslow nem gondolta volna, mekkora botrány lesz abból, ha az egyik órán arról beszél, hogy szerinte vannak biológiai különbségek a férfiak és a nők között. Az óra után a hallgatók annyira felháborodtak, hogy a rektorig mentek a panaszaikkal, aki hivatalból nyomozást indított a tanár ellen, a vád antifeminizmus és transzfóbia. 

A neurofiziológiát tanító férfit felszólították, hogy minél hamarabb vonja vissza az állításait, hogy csökkentsék a feszültséget az egyetemen. A tanár azonban nem engedett a genderterrornak, kitart állításai mellett. 

Az "Örökségünk és környezetünk" című órán a tanár egy kutatást idézett fel, mellyel amúgy teljesen egyetért. A tanulmány szerint a férfiak és a nők között alapvető biológiai különbségek vannak, ezért nem szabad, hogy az fontos tudományos vita és kérdés legyen.

Ezt a genderdolgot nem lehet társadalmi konstrukcióként beállítani"

– fogalmazott a tanár.

A panaszosok szerint Hesslow megjegyzése teljesen szembemegy a svéd értékekkel. A skandináv ország mindegyik iskolájában létezik egy genderpolicy, mely kimondja, hogy meg kell adni a diákoknak és a hallgatóknak a nemek közötti egyenlőséget és az egyén szabad döntését, hogy eldöntse, melyik nemhez köti magát. 

Néhány gyerek ideológiai okokból nem ért egyet a tudományos tényekkel, melyek szerint igenis van biológiai különbség a férfiak és a nők között"

– mondta a tanár, majd hozzátette, hogy a panaszok, melyeket kapott, nem is kapcsolódtak a kurzus anyagához, hanem azok a kialakult vitában adott válaszaival voltak kapcsolatosak. 

Az egyetem vezetése felszólította a tanárt, hogy tartsa magát távol az ilyesfajta megjegyzésektől. A professzor elmondta, hogy erre nem hajlandó, ugyanis már eleget tűrt az egyetemen és felkészült arra, hogy megvédje az álláspontját, nem engedi, hogy bedarálja a genderlobbi. 

A tanár az ügyében indított eljárásról elmondta, annak egyetlen célja van, hogy megszüntessék az óráját és megszabaduljanak tőle, szerinte az sem elképzelhetetlen, hogy egyszerűen egy másik tanárnak adják oda az óráját. 

A professzor már 69 éves és a nyugdíjazása előtt van nem sokkal, így szerinte könnyen elképzelhető, hogy megalázó módon egyszerűen csak kirúgja majd az egyetem. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére