Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia jobboldal elutasítja a Macron-féle elképzelést

Csordás Bettina

2018.09.28. 16:40

Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke elutasította Emmanuel Macron francia államfõ megközelítését, miszerint a jövõ májusi európai parlamenti választások a haladáspárti erõk és a nacionalisták között fog eldõlni.
PÁRIZS, 16:40

Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke elutasította Emmanuel Macron francia államfő megközelítését, miszerint a jövő májusi európai parlamenti választások a haladáspárti erők és a nacionalisták között fog eldőlni.

Az európai politikai térképnek ez a leegyszerűsítő megközelítése a jók és a rosszak harcára egy olyan színház, amelyben a főszerep az elnöké" 

– nyilatkozta Joseph Daul.

A kétosztatúság forszírozása a megosztásra játszik rá, és a nacionalisták érdekét szolgálja. Lehet, hogy ez a stratégia jól jön az elnöknek, de Európának nem"

– tette hozzá a francia politikus.

Daul egyébként úgy látja, hogy a nacionalista pártok várható erősödése az EP-választásokon nehezítheti majd a jogalkotói munkát az Európai Parlamentben, de meggyőződése, hogy az Európai Néppárt marad a legjelentősebb és legösszetartóbb erő a választások után is.

Nevetséges összeesküvés-elmélet is született

Eközben Patrick Weil francia politológus a L'Obs francia hetilapnak kifejtette, hogy szerinte a migrációról folytatott európai vita megrendezett az EP-választás előtti kampányban, és Emmanuel Macron francia elnök összejátszik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

A politológus arra emlékeztetett, hogy míg a francia elnökválasztási kampányban Emmanuel Macron támadta az akkori francia kormányt, mert nem vett át menedékkérőket Olaszországtól, ezt ő sem tette meg elnökké választását követően, s ezzel hozzájárult az előző, balközép olasz kormány bukásához. Amióta viszont Matteo Salvini az olasz belügyminiszter, az együttműködés Olaszországgal jobban működik, Franciaország átvesz Olaszországtól migránsokat.

Orbán Viktor kezébe Patrick Weil szerint Emmanuel Macron "fegyvert adott" azzal, hogy az új francia bevándorlási és menekültügyi törvény alapján megnehezítik azon Franciaországban született és felnőtt gyerekek későbbi állampolgársághoz jutását, akiknek szülei illegális bevándorlóként érkeztek az országba.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére