Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végleg megbukott: távozik a politikai életbõl a volt baloldali osztrák kancellár

Bokor Gábor

2018.10.06. 15:55

Szombaton jelentette be Christian Kern volt osztrák kancellár, hogy végleg távozik a politikából és az üzleti életben folytatja tovább karrierjét.
BÉCS, 15:55

Szombaton jelentette be Christian Kern volt osztrák kancellár, hogy végleg távozik a politikából és az üzleti életben folytatja tovább karrierjét. 

Kern két héttel ezelőtt közölte már, hogy távozik az Osztrák Szociáldemokrata Párt, azaz az SPÖ éléről, hogy jövőre jelöltesse magát európai parlamenti képviselőnek. Nem sokkal később azonban bejelentette, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje szeretne lenni, hogy a párt EP-választási győzelme esetén pályázhasson az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Ez hivatásos politikai pályám végét jelenti, és nem mondhatom, hogy emiatt teljesen boldogtalan lennék"

– idézte Kern szavait az MTI.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2018. szeptember 19. 11:30 Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

A baloldali politikus teljes politikai visszavonulása után várhatóan Andreas Schieder, a párt korábbi frakcióvezetője lesz az SPÖ listavezetője a jövő májusi EP-választáson, de ezt Kern sajtótájékoztatóján nem kommentálta.

Christian Kern 2016 májusában, Werner Faymann távozása után lett kancellár, és a tavaly decemberi, jobboldali győzelmet hozó választások után kényszerült távozni a kormányfői székből. Előtte az osztrák állami vasúttársaság vezetője volt mintegy hat éven át.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére