Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több hegymászó meghalt a Himaláján hóvihar miatt

888.hu

2018.10.13. 17:10

Legalább nyolc hegymászó életét vesztette Nepálban a Himalájához tartozó Gurdzsa-hegység megmászása közben, miután egy heves hóvihar elsöpörte a táborukat, kilencedik társuk eltûnt - közölte szombaton a nepáli rendõrség szóvivõje, Sailes Thapa.
KATMANDU, 17:10

Legalább nyolc hegymászó életét vesztette Nepálban a Himalájához tartozó Gurdzsa-hegység megmászása közben, miután egy heves hóvihar elsöpörte a táborukat, kilencedik társuk eltűnt – közölte szombaton a nepáli rendőrség szóvivője, Sailes Thapa. 

Hét áldozat holttestét megtalálta az a mentőcsapat, amelyiknek sikerült elérnie a 3500 méteres magasságban lévő táborhelyet – mondta Bir Bahadur Budha, a Mjadgi kerület egyik rendőri vezetője.

A holttesteken fagyási sérülések láthatók. Ugyan nagyon nehéz az azonosítás, de miután közelebbről megszemlélték őket, a csapat azt mondta, négyen dél-koreaiak, ketten nepáliak voltak, egy holttestet nem sikerült azonosítani"

– tette hozzá.

Nyolc áldozat holttestének a helyét egy korábbi mentőcsapatnak helikopterről sikerült azonosítania a tábor romjai között, de a nagy hideg és a változékony időjárás lassította a keresést.
  
A ritkán megmászott Gurdzsa az Anapurna-hegységben, Katmandutól nagyjából 200 kilométerre nyugatra található, a Dhaulagiri, világ hetedik legmagasabb hegycsúcsa mellett.

A térségben gyakoriak a lavinák. A Gurdzsára eddig mintegy harminc hegymászónak sikerült feljutnia, 1969-ben hódította meg először egy japán hegymászócsoport. A mászószezon Nepálban áprilisra és májusra esik, az időjárási viszonyok akkor a legkedvezőbbek. Vannak azonban hegymászók, akik a fokozott kockázat ellenére szeptemberben és októberben indulnak a csúcsok meghódítására.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére