Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miket nézhetünk õsszel a mozikban?

Zelenka Dóra

2018.10.15. 11:47

Filmajánló a 888-on.

Már javában tart az ősz, lassan végleg elmúlnak a szabadban töltött esték. Itt az ideje, hogy esti programnak a mozit válasszuk. Nézzük, mik azok a filmek, amiket már játszanak a hazai mozik, és melyek azok, amikre még várnunk kell ugyan, de remélhetőleg nem fognak csalódást okozni.

A szeptemberi kínálat.

Az ősz első hónapja ígéretesnek látszott a horrorrajongók számára. Mozikba került a Démonok között-univerzum gyilkos apácája Az apáca címmel, a lelkesedés viszont elmaradt. Mind a hazai, mind a külföldi kritikusok 5.5 körüli pontra értékelték a filmet, ami egy erős közepesnek számít. Egy "jumpscare" horrornál tehát nem sikerült többet alkotni.

Ha valaki a horror helyett inkább a humort választaná, akkor a Johnny English újra lecsap  lehet a legjobb választás számára. A kelekótya angol ügynök ugyan hozza az eddigi formáját, újat viszont nem tud mutatni. Aki egy kreatív, újító vígjátékra kíváncsi, annak sajnos csalódást fog okozni a film.

Nagy meglepetést okozott az igaz történetet feldolgozó Csuklyások – BlacKkKlansman című film. A történet két nyomozóról szól, akik beépültek a hírhedt Ku Klux Klanba. A film egy komoly, néhol humoros de mindenképp drámai történetfeldolgozás, ami a hazai és a külföldi kritikusok dicséretét is egyöntetűen elnyerte.

A sci-fi rajongók számára is felüdítő volt a szeptember. A Predator – A ragadozó új színt kívánt vinni a Predator-sorozatba. A filmet a rajongókon kívül senki nem fogadta nagy lelkesedéssel, aki viszont 2018-ban vissza szeretne térni a '80-as évek sci-fijeinek világába, annak mindenképp ajánlott.

Októberi kínálat

A hónap egyértelmű várományosa a képregényfilmek legújabb képviselője, a Venom volt. Attól függetlenül, hogy a Tom Hardy főszereplésével készült film elég laposra sikeredett, a kasszáknál már most rekordot döntött.

Nemcsak a hónap, hanem az év meglepetése is a mozikba került októberben. A Csillag születik egyértelműen nyomot fog hagyni a filmtörténelemben. Aki egy minőségi, művészi és mély üzenettel átitatott mozira vágyna, az semmiképp ne hagyja ki Bradley Cooper filmjét.

Az év „sztárparádés” filmje a múlt héten futott be a hazai mozikba. A húzós éjszaka az El Royale-ban egy igazi, hetvenes évek hangulatát idéző film lett. Kritikánkat itt olvashatjátok a filmről.

A héten kerül mozikba a történelem legfiatalabb Oscar-díjas rendezőjének, Damien Chazelle-nek új filmje, Az első ember. Ryan Gosling ezúttal Neil Armstrong megformálásáért felel. A film a színészi gárda és a stáb tagjai miatt is kiemelt figyelmet kap, az első reakciók pedig egy igazi klasszikust ígérnek. Akik szeretik az ilyen klasszikus történeteket, Gosling játékát, és a Kaliforniai álom zeneszerzőjének munkáit, annak ez a film kötelező!

Ha már a klasszikusoknál tartunk. A hónap végén kerül mozikba az 1978-as Halloween hivatalos folytatása is. Jamie Lee Curtis még egyszer utoljára szembeszáll az életét megkeserítő Michael Myersszel. Az előzetesek alapján egy igazi véres horrorfilmre számíthatunk, és végre egy méltó folytatást kaphat az első rész is.

 

Lássuk most azokat, melyekre egy kicsivel többet kell várni: novemberi filmkínálat

A hónap igazi ínyencségeket tartogat a fantasyrajongók számára. November elsején mutatják be hazánkban A végzet órája című filmet Jack Black és Cate Blanchett főszereplésével. Igazi mesés történet lesz ez, ami tökéletes program lehet a családok számára is.

A Legendás állatok és megfigyelésük: Grindelwald bűntettei egy újabb történet Harry Potter világából. Kötelező darab a varázslóvilág rajongóinak és az első rész szerelmeseinek. A filmet hazánkban november 15-től láthatja a nagyközönség.

A Queen énekeséről szóló filmet november 1-től nézhetjük meg a hazai mozikban. A Bohém rapszódia az előzetesek alapján szó szerint nagyot fog szólni. Rami Malek igen jól néz ki Freddie Mercury megformálójaként, az együttes zenéi pedig a mai napig megunhatatlan slágerekként élnek a köztudatban.

Rocky Balboa-rajongók figyelem! A hónap végén kerül mozikba a nagysikerű Creed: Apollo fia második része. Rocky (Sylvester Stallone) ezúttal is edzőként tér vissza, hogy segítséget és támogatást nyújtson egy ifjú bokszolónak. A Creed 2 november 22-én kerül a hazai mozikba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére