Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már Sneider leváltásáról beszélnek a Jobbikban: azt is tudni, ki az utód

Horváth Tamás

2018.10.29. 09:00

Mondta Volner János, a pártból kizárt volt alelnök a legutóbb adott interjújában.

Sneider Tamás csupán a Jobbik ideiglenes elnökeként funkcionál, de már meg is van az utódja: Stummer Jánosnak nagyon jó a kapcsolata Vona Gáborral, és Vona maga is egy rendkívül tehetséges és ígéretes politikusként gondol Stummerre, aki ráadásul erősen bírja Szabó Gábor pártigazgató támogatását is”

– jelentette ki Volner János a Magyar Időknek adott interjúban.

Vona Gábor az áprilisi országgyűlési választások után távozott a Jobbik éléről, utódjának a párt május 12-i tisztújító kongresszusa Sneider Tamást választotta meg. A Vona bizalmi emberének tartott Stummer János jelenleg alelnöki pozíciót tölt be.

Volner, aki a Jobbik-frakcióból történő kizárása óta független országgyűlési képviselőként tevékenykedik, kitért a Jobbik október 23-i megmozdulására is, melyet Sneider Tamás korábban 1956-hoz hasonlított:

1956-ban a pesti srácok hazafias lelkesedésből, önként, nemhogy pénz nélkül, de az életüket kockáztatva vonultak ki a harcmezőre és álltak helyt. Most azt láttuk, hogy a párt fizetett alkalmazottjai mentek ki tüntetni, a lelkesedés tehát megkérdőjelezhető, hiszen az normális esetben szívből fakad. Vagyis a pártvezetés nem képes mozgósítani a tagságot, míg évekkel ezelőtt egy ilyen rendezvény ezreket vonzott. Most már szinte csak a szűk értelemben vett pártelit volt jelen.”

A hajdani nemzeti radikális párt visszás pénzügyeiről egyre több információ lát napvilágot, Volner János exalelnök is érdekes adalékkal szolgált:

A Jobbik életében én soha nem láttam cashflow-t, azaz a pénzforgalomra vonatkozó jelentést. Márpedig így tervezni egy párt költségvetését nem lehet, a rendszer teljesen áttekinthetetlen. Általános frakcióvezető-helyettesként próbáltam ezen változtatni, de Vona Gábor és Szabó Gábor nem engedte.”

A politikus megígérte, hogy leveszi a fedőt arról a fazékról, amely tele van a Jobbikot érintő piszkos ügyekkel, és a jövőben nem tesz az ellen, hogy a szenny kifolyjon az edényből:

Eddig vigyáztam arra, hogy a Jobbikról ezek az ügyek ne derüljenek ki, de már nem teszem: ezek az információk hamarosan felszínre kerülnek.”

Volner a jövővel kapcsolatosan elmondta: mivel a jobboldalon a Fidesz mellett már csak a Mi Hazánk található, el tudja képzelni, hogy az újonnan megalakult nemzeti radikális mozgalomban folytatja politikusi pályafutását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére