Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fidesz: Gémesi a lemondással elismerte a felelõsségét

Nagy Gábor

2018.11.05. 19:53

Vécsey László (Fidesz-KDNP) országgyûlési képviselõ szerint azzal, hogy Gémesi György, a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke lemondásával elismerte a felelõsségét a kialakult helyzetért.

A Zöld Híd október 25-én jelentette be, hogy leállítja az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV).

 

A katasztrófavédelem október 31-én vette át a területen a szemétszállítás irányítását.

 

Vécsey László az MTI-nek hétfőn este elmondta: meghívottként vett részt a társulás hétfői ülésén, amelyen szerinte Gémesi György érzékelte azt, hogy a többség támogatná polgármesterek kezdeményezését, amellyel visszahívnák az elnöki posztjáról, és ezért a visszahívását megelőzendő lemondott.

 

Ez gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással"

 

– tette hozzá.

 

Vécsey László elmondta, a "kétséges hatályú" szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva az új elnököt három hét múlva választanák meg, és addig ügyvezetőként áll a társulás élén Gémesi György. A politikus szerint érzékelhető volt, hogy Gémesi György azért akar időt nyerni, mert ügyvezetőként egy olyan jelentést akar összeállítani a társulás pénzén, ami valószínűleg arról szól majd, hogy

 

ők semmiben nem hibásak, mindent jól csináltak, csak a körülmények és a többi szereplő hibázott".

 

Gémesi György hétfő este az MTI-nek azt mondta, hogy látva a kialakult helyzetet, ismerve a politikai szándékokat döntött a lemondásáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére