Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Csordás Bettina

2018.11.14. 08:38

A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a dizájnerdrogok elleni küzdelemre. Egy most megjelent rendelet a meglévõ 74 mellett 11 új anyaggal bõvítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját - mondta el az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A magyar büntető törvénykönyv a legszigorúbb Európában a kábítószerhez köthető bűncselekményekkel szemben"

– hangsúlyozta Rétvári Bence.

Fontos a kábítószer-előállítókkal és -terjesztőkkel szembeni szigorú fellépés, hogy jelentősen visszaszoruljon a kábítószeres visszaélések száma, a fiatalok kevésbé legyenek kitéve a dizájnerdrogok és általában a kábítószerek veszélyének" 

– fűzte hozzá.

A legújabb kábítószerek terjedésének megfékezésére hatályba lépett egy új miniszteri rendelet, az eddigi 74 mellett 11 új anyaggal bővítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját.

Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben Magyarország teljesen új jogi megoldással, az elsők között reagált Európában a dizájnerdrogok terjedésére. 

Rétvári Bence felhívta a figyelmet: a kormány jelentős forrást biztosít a megelőzésre is, hogy minél szélesebb körben, minél több színtéren elérjék a fiatalokat. A célzott prevenciós programok támogatására 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére