Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Európa külsõ határainak védelme elsõbbséget kell, hogy élvezzen"

Bokor Gábor

2018.11.20. 17:18

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külsõ határainak védelme elsõbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külsõ határait.

A segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, tehát a migránsok származási országaiban kell fejlesztési programokat végrehajtani annak érdekében, hogy elejét vegyük az újabb migrációs hullámnak"

– mondta Szijjártó Péter azután, hogy tárgyalt Miro Cerar szlovén külügyi vezetővel. A magyar külügyminiszter migrációról, energiabiztonságról és együttműködésről tárgyalt a szlovén fővárosban.

A magyar tárcavezető a nap folyamán Marjan Sarec szlovén kormányfővel közösen nyitja meg a ljubljanai könyvvásárt, amelynek idén Magyarország a díszvendége.

A két miniszter méltatlannak és elfogathatatlannak tartja, hogy Ausztria mind az osztrák-magyar, mind az osztrák-szlovén határon ismételten határvédelmi intézkedéseket léptetett életbe.

Ennek az osztrák intézkedésnek mind a jogi, mind a ténybeli alapja hiányzik. Jogilag a schengeni szerződéssel összeférhetetlen, másrészről pedig Magyarország és Szlovénia is komoly erőfeszítésekkel védi az Európai Unió küldő határait, Magyarország például egymilliárd eurót költött az elmúlt három évben határvédelemre"

– fogalmazott a magyar külügyminiszter, aki egyetértett abban Miro Cerarral, amennyiben az osztrákok még biztosabbak akarnak lenni abban, hogy a migránsok nem érkeznek Ausztria területére, akkor sokkal inkább az EU szlovéniai és magyarországi külső határainak védelmében kellene, hogy segítséget nyújtsanak.

A miniszter bejelentette, hogy jövő év tavaszára két új határkeresztező utat adnak át, egyet Lendvadedesnél és egyet Orfalunál, és elkészült a Rédics-Lendva vasútvonal fejlesztésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány, amelyet átadtak a szlovénoknak.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a biztonságpolitikai együttműködés példásan működik a két ország között, amelyet most még szorosabbra fűznek azzal, hogy Szlovéniával, Horvátországgal és Szlovákiával közösen egy közép-európai, többnemzetiségű hadosztály-parancsnokságot hoznak létre a NATO-n belül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére