Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump felszólította Mexikót a migránsok kiutasítására, ha nem teljesítik, szankciókra számíthatnak

Csordás Bettina

2018.11.26. 17:55

Az amerikai elnök Donald Trump hétfõn felszólította Mexikót az illegális bevándorlók kiutasítására. Az elnök a migránsok származási országukba való visszaküldését követeli, és kijelentette, hogy egyetlen illegális bevándorló sem teheti be a lábát az Egyesült Államok területére.

Donald Trump ma felszólította Mexikót a határnál tartózkodó migránskaravánnal szembeni azonnali fellépésre. A cél a migránsok érkező országokba való visszaküldése. Az elnök Twitteren is beszámolt erről.

Mexikónak cselekednie kell a zászlókat vadul lobogtató migránsáradattal szemben, sokan közülük kőkemény bűnözők. Vissza velük az országukba! A mexikói kormány tegye azt repülőkkel vagy buszokkal, teljesen mindegy, de a bevándorlók nem tehetik be a lábukat az Egyesült Államok területére!"

– írta az amerikai elnök Twitteren.

Jelenleg 5000 bevándorló tartózkodik Tijuana körzetében, Trump most már a mexikói kormányt is felszólította, hogy tartsa őket távol a határtól, és cselekedjen a kiutasításukra. A napokban még több migráns érkezhet Tijuanába.

Okos lenne Mexikótól, ha még azelőtt megállítanák a karavánt, mielőtt a déli határunkhoz érne"

– írta Trump a Twitteren.

Az amerikai elnök állítólag már a mexikói kormánnyal is tárggyal egy közös megállapodásról, ami tiltaná, hogy egyetlen migráns is átlépjen Mexikó területéről Amerikába. Habár ezt a mexikói kormány inkább cáfolta.

Trump még nagyobb nyomást helyezett Mexikóra, azzal a kijelentésével, hogy szükség esetén véglegesen lezárhatja a déli-határvonalat.

Ahogy arról már beszámoltunk, a mexikói belügyminisztérium kiadott közleményében nyilvánosságra hozta, hogy a folyamat elindult, és azonnal kiutasítják Mexikó területéről azokat a közép-amerikai migránsokat, akik vasárnap megpróbáltak erőszakkal áttörni az Egyesült Államokat védő, megerősített határkerítést Kaliforniától délre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére