Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénzt követel a magyar államtól Soros egyeteme

888.hu

2018.12.05. 07:10

Kártérítési perrel fenyegeti Magyarországot a CEU.

Nem kizárt, hogy a Közép-európai Egyetem a jövőben akár kártérítési pert is indít a magyar kormány ellen az egyetem budapesti működésének ellehetetlenítése miatt – mondta az egyetem rektorhelyettese a Népszavának.

Már megy a kuncsorgás, hiszen Enyedi azt mondta, most, hogy ténylegesen is megkezdik a CEU amerikai akkreditációjú képzéseinek áthelyezését Bécsbe, egyre kézzelfoghatóbbá válnak majd a költözéssel járó anyagi hátrányok is.

Sem itt, sem ott, de a politikai cirkuszt azért fokozzák

Egy esetleges későbbi visszatérésről azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer majd indítanak újból amerikai képzéseket is Magyarországon, de ez nem csak a bírósági eljárásoktól függ, az egyetem kuratóriuma ugyanis garanciákat akar majd arra, hogy jogbiztonságban, szabadon működhetnek, és ezek a garanciák a mostani rendszerben nincsenek meg.

Az egyetem vezetése hétfőn jelentette be, hogy miután a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása nem teszi lehetővé, hogy januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg jövő szeptembertől, Budapesten csak a magyar akkreditációval rendelkező programjaik maradnak.

(Népszava)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére