Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini nem tököl: egyre több migránst küld haza Olaszország

Horváth Tamás

2018.12.19. 10:10

Az olasz belügyminiszter nemcsak beszél, hanem cselekszik is.

Holott még csak alig több mint hat hónapja tölti be a belügyminiszteri pozíciót Matteo Salvini, a jobboldali honatya már most többet tett le az asztalra, mint az elődei együttvéve, s nem véletlen, hogy pártja, a koalíciós olasz kormányban részt vevő Liga a legnépszerűbb politikai formációvá vált az országban.

Salvini eddigi egyik legnagyobb eredménye az, hogy kinevezése óta 28 százalékkal növekedett azon migránsok száma, akiket hazaküldtek az olasz hatóságok.

Idén január 1. és május 31. között 2833 migránst toloncoltak ki Olaszországból, június 1. (Salvini hivatalba lépése) és december 9. között pedig 3626-ot.

Ugyanakkor nemcsak a már az ország területén tartózkodó illegális bevándorlók hazaküldésében ért el komoly sikereket Salvini: "regnálása" alatt 65 százalékkal kevesebb bevándorló érkezett tengeri úton Olaszországba, mint az előző év ugyanezen szakaszában.

A szignifikáns csökkenés egyik legfőbb oka az, hogy Salvini megtiltotta a Soros Györgyhöz köthető migránspárti civil szervezeteknek, hogy hajóikkal kikössenek az olasz partoknál.

Emiatt a balliberális média természetesen fasisztának, rasszistának, embertelennek és ki tudja, hogy még minek nevezte az olasz belügyminisztert, holott a szigorításoknak köszönhetően kevesebben vállalkoznak arra, hogy Afrikából életveszélyes csónakok fedélzetén jussanak el Olaszországba.

A kevesebb próbálkozó pedig kevesebb emberveszteséget is jelent: 2017-ben 216 migráns fulladt a tengerbe, ezzel szemben idén már csak 23 illegális bevándorló.

Torino sem kér a harmadik világbeli körülményekből

Friss hír ugyancsak az Appennini-félszigetről, hogy a torinói hatóságok megkezdték a város korábbi olimpiai falujának kiürítését, melyet fekete-afrikai illegális bevándorlók foglaltak el még évekkel ezelőtt.

A nagyjából ezerfős „lakosság” egy részével többször is komoly gond adódott, az állandó zavargások mellett a legkirívóbb eset az volt, amikor 2016-ban három afrikai migráns elrabolt, harminc óráig fogva tartott, ez idő alatt pedig többször is megerőszakolt egy értelmi fogyatékos lányt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére