Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas pofont kaptak a svéd feministák: jogsértõ a férfimentes fesztivál

Horváth Tamás

2018.12.19. 14:10

Az ombudsman döntése értelmében a férfiak diszkriminálása is diszkrimináció.

Az egész világot bejárta a hír, mi is beszámoltunk róla, hogy a délnyugat-svédországi Göteborgban az idei nyár végén megrendezték a földkerekség első férfimentes fesztiválját.

A kétnapos esemény ötletgazdája a svéd komikus és rádiós, Emma Knyckare volt, aki leszögezte, a fesztivál mindaddig férfimentes lesz, amíg a férfiak nem tanulnak meg normálisan viselkedni.

Knyckare ezzel vélhetően arra utalt, hogy a migrációs válság óta Svédország a nemi erőszak fellegvárának számít, Stockholm pedig már a világ nem hivatalos nemierőszak-fővárosa.

Knyckare asszony azonban meglehetősen téves következtetésekre jutott, ugyanis

a nemi erőszak, a nők molesztálása sosem nemi kérdés, hanem kulturális.

Egy egészséges szellemben nevelt férfi nem fog csak azért erőszakosan viszonyulni a nőkhöz, mert a biológiai neme férfi.

Mindenesetre érthető, hogy egy migránsmentes fesztivál kevésbé lett volna védhető a szélsőliberális Svédországban, azonban a svéd diszkriminációellenes ombudsman hétfői döntésének értelmében a férfimentes fesztivál is diszkriminatív, méghozzá – nem meglepő módon – nemi alapon különböztet meg hátrányosan egy csoportot (jelen esetben a férfiakat).

A Statement névre keresztelt kétnapos fesztivál szervezői szerint ugyanakkor senki sem ellenőrizte, hogy ténylegesen csak nők és transzneműek léptek-e be a rendezvény helyszínére, ám az ombudsman szerint a diszkrimináció már azzal is megvalósult, hogy az esemény férfimentesként volt meghirdetve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére