Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nehéz hete van Márki-Zaynak: sokadjára mondta ki a bíróság, hogy hazudott

Bokor Gábor

2018.12.20. 16:00

Most a hódmezõvásárhelyi kórházra tett kijelentései miatt marasztalta el a bíróság a polgármestert.

Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják"

– mondta korábban Márki-Zay.

A bíróság megállapította, hogy a politikus ezzel a valótlan tényállításával megsértette az intézmény jó hírnevét, amikor tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon is ezt mondta a hallgatóságának. 

A bíróság nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest, és eltiltotta a további jogsértéstől.

 

A politikus egyértelműen tényállítást fogalmazott meg azzal, hogy bárki, aki bemegy a vásárhelyi kórházba, veszélynek teszi ki az életét, akármilyen bagatell ügyről is van szó. A politikus kijelentései alkalmasak arra, hogy az intézménybe vetett közbizalmat megingassák"

– jelentette ki Lakatos Péter bíró. 

Márki-Zayt a per során személyesen is meghallgatta a bíróság. A politikus elmondta, a választási kampány idején az egészségügy az érdeklődés középpontjába került. A választók a kórházzal kapcsolatos panaszaikkal keresték meg, a tőlük kapott információkhoz semmit nem tett hozzá, azokat úgy adta tovább, ahogy hallotta. A bíró ezekre az érvekre reagálva indoklásában kifejtette, közérdekű ügyekben mindenki kifejtheti álláspontját, Márki-Zay Péter azonban beszédeinek ebben a részében a kórházzal foglalkozott, szavai nem tekinthetők véleménynyilvánításnak a hazai egészségügy helyzetéről.

Nincs egy hete, hogy legutóbb megbüntették

 A hétvégén számoltunk be róla, hogy a polgármester két személyiségi jogi pert is elvesztett a Szegedi Törvényszéken. Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől. Végh Ibolya, Hódmezővásárhely korábbi aljegyzője, és Paragi István, az Építészmester Zrt. vezérigazgatója indított korábban személyiségi jogi pert Márki-Zay Péter ellen. Mindketten azt állították, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt megsértette a jó hírnevüket, és nem mondott igazat róluk, illetve a vállalkozásról.

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

Rossz napja volt pénteken a hódmezővásárhelyi polgármesternek, ugyanis két személyiségi jogi pert is elvesztett a Szegedi Törvényszéken. M...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére