Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz lehet a legsikeresebb párt a májusi választásokon

Zelenka Dóra

2018.12.29. 10:15

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézõpont vezetõje az ellenzék kudarcáról és a jövõ évi EP-választásokról beszélt legutóbbi interjújában.

Mráz Ágoston Sámuel a Magyar Időknek elmondta, hogy az ellenzék kudarcának lélektani magyarázata az, hogy az ellenzéki politikusoknak a 2006 óta folyamatosan elszenvedett választási vereségsorozat és az azóta is érezhető, apadó választói támogatás is a frusztrációjukhoz vezethetett. Kiemelte: az sem tett jót nekik, hogy az ellenzéki egység “mesterterve” is csúfosan kudarcot vallott.

Nem tiszta a közös főpolgármester-jelölt sem.

Az elemző szerint közel sem biztos, hogy sikerülni fog a közös jelölt kiválasztása, hiszen az

ellenzék a Demokratikus Koalíciótól a Mi Hazánkig terjed, s egyelőre pusztán a balliberális ellenzéki egység előállítási kísérletének vagyunk a szemtanúi, de ez nem fedi le az egész ellenzéki palettát."

Hozzátette: ha az ellenzék megnevezné az illetékes csodahozót, az könnyen elbukhat, s ez komoly pofon lenne az egységesülési terveknek 2019 őszén.

Az ellenzéki pártok már megkezdték az átalakulásukat.

Az elemző elmondta, hogy a Jobbikból igyekeztek kizárni azokat, akik ellenálltak volna az összeolvadásnak. Az LMP pedig mára szintén elveszítette a húzóneveit. 

Képlékennyé alakították ezeket a pártokat, de még hiányzik az a szikra vagy történet, amely össze tudná azokat kovácsolni."

Sokan szeretnének az “összefogás” élére állni.

Mráz Ágoston szerint Szél Bernadett sem véletlenül ilyen aktív mostanában, valószínű, hogy az egyesülő ellenzéken belüli szerepvállaláson gondolkodik. Emellett pedig Gyurcsány Ferencnek is az a célja, hogy a saját vezetése alatt egyesítse az ellenzéket.

Nem lehet elfelejteni az MSZP-t sem.

Az elemző szerint az MSZP-ben totális a káosz. A Párbeszéddel való együttműködése pedig szintén az "elmélyülő válságuk egyik jele", ugyanis a szervezettel nem rendelkező, ám tetszetős nevű minipártnak nincs valódi társadalmi támogatottsága. 

A kormánypártok stabil népszerűségének oka a sikeres kormányzás.

Arra a kérdésre, hogy miért lehetett sikeres az ellenzék által erősen bírált migráció köré épült kampány, Mráz Ágoston elmondta, hogy aki a migrációról beszél, tudja, hogy az valójában sok minden másról is szól.

Ráadásul az illegális migráció elleni küzdelem olyan ritka téma, egyfajta államcél Magyarországon, amelyben még az ellenzéki szavazók zöme is egyetért a kormánnyal."

Mráz Ágoston elmondta, hogy a mostani adatok alapján a Fidesz–KDNP lehet a legsikeresebb pártja az Európai Néppártnak.

Ha ez bekövetkezik, joggal mondhatja el a kormányfő, hogy nem büntetni kell Magyarországot, hanem érdemes ezt-azt ellesni tőlünk"

- tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére