Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az embercsempészek a Facebookon gyûjtik be a migránsokat

Tóth Dalma

2019.01.02. 16:10

Az embercsempészek aktívan használják a Facebookot, ott gyûjtik be az Európába vágyó migránsokat, és a közösségi platformon informálják õket az uniós országokról.

A Facebookon számos olyan oldal, bejegyzés és csoport érhető el, amelyek az illegális bevándorlásról szólnak és az embercsempészek munkáját segítik. Mindezt annak ellenére, hogy a techóriás bejelentette, a biztonsággal és védelemmel foglalkozó alkalmazottai számát a duplájára, 30 ezer főre növeli, és további intézkedéseket tesz a közösségi oldal biztonságos használatának érdekében.

Azonban a Facebook mágnesként vonzza azokat a migránsokat, akik hajlandóak a szervezett bűnözés kezébe helyezni az életüket annak érdekében, hogy Európába juthassanak.

Egy oldal, amelynek az a neve, hogy "Illegális bevándorlás Líbiából Olaszországba" például lepusztult halászhajókra kínál helyet, amelyekkel a Földközi-tengert átszelve lehet eljutni Európába.

Egy másiknak az a neve, hogy "Bevándorlás Britanniába", ahol a Big Benről és az angol parlamentről pakolnak fel kedvcsináló képeket, amik alatt megvitatják, hogyan lehet eljutni a Közel-Keletről az Egyesült Királyságba.

Egy csempészcsoportban, ami valószínűleg az iráni fővárosban, Teheránban működhet, a következőket írják: "Azoknak az embereknek tudunk segíteni, akik legális vagy illegális módon szeretnének eljutni egy másik országba, hogy ott menekültkérelmet nyújthassanak be. Azoknak az embereknek, akiknek nincsen útlevelük, vagy nem akarják a saját útlevelüket használni, biztosítunk egy másikat." Majd leírják, hogy mennyibe kerül eljutni az adott országba. Az Egyesült Királyságba például 6 ezer fontért lehet eljutni. De azt írják, ha biztosan el akarsz jutni oda, akkor 10 ezer fontot kell fizetned.

Korábban már az ENSZ migrációs ügynöksége is figyelmeztetett, hogy a Facebook az embercsempészek kezére játszik, akik képesek elhitetni a migránsokkal, hogy biztonságos úton juthatnak el Európába, közben pedig a halálba küldik őket.

A Facebook szerint azonnal eltávolítanak minden illegális bevándorlást ösztönző oldalt, posztot és bejegyzést, de az embercsempészeknek mindig sikerül kijátszani a közösségi oldal biztonsági intézkedéseit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére