Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mike Pompeo az Iszlám Állam elleni harc további lépéseirõl tárgyalt Bagdadban

Csordás Bettina

2019.01.09. 12:15

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az iraki parlament elnökével, Mohamed al-Halbúszival találkozott szerdán, és tárgyalásokat folytattak a két ország gazdasági és politikai kapcsolatairól, illetve az Iszlám Állam elleni harcról.
BAGDAD, 12:15

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az iraki parlament elnökével, Mohamed al-Halbúszival találkozott szerdán. Tárgyalásokat folytattak a két ország gazdasági és politikai kapcsolatairól, illetve az Iszlám Állam elleni harcról.

Az asz-Szumaríja helyi tévécsatorna egy anonimitást kérő kormányközeli forrásra hivatkozva arról tudósított, hogy a két politikus tárgyalásai során országaik politikai és gazdasági kapcsolatai kiemelt figyelmet kaptak.

A dpa német hírügynökség szerint megvitatták az Iszlám Állam elleni harc további lépéseit is.

A terrorszervezettel kapcsolatban az amerikai külügyminiszter kedden a Twitter-oldalán azt írta, Washingtonnak pusztán a dzsihadisták ellen alkalmazott stratégiája változott, a cél változatlanul a terrorszervezet teljes megsemmisítése.

Az amerikai külügyminisztérium közleményében közölte, hogy Pompeo körútja során felkeresi Egyiptomot, Bahreint, az Egyesült Arab Emírségeket, Szaúd-Arábiát, Ománt és Kuvaitot, illetve a Szaúd-Arábia, Egyiptom és az emírségek által továbbra is bojkottált Katarba is ellátogat. Pompeo körútját előző nap Jordániában kezdte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére