Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkezdi világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott

Horváth Tamás

2019.01.11. 13:54

A minimális elvárás a csoportból való továbbjutás, de ha reálisan nézzük az erõviszonyokat, alakulhatnak úgy az eredmények, hogy idõ elõtt véget ér számunkra a vb.

Ma este 6 órakor kezdi meg szereplését a dán-német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott. A mieink Argentína legjobbjai ellen lépnek pályára, a cél egyértelműen a győzelem.

Magyarország a vb D csoportjába kapott besorolást, Argentína mellett Angolával, Katarral, Egyiptommal és Svédországgal is meg kell mérkőznünk az első szakaszban.

A hatosból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, akik az egymás ellen elért eredményeiket viszik magukkal, így amennyiben sikerrel vesszük a csoportkört, az sem mindegy, hogy a másik két továbbjutó ellen milyen eredményt érünk el.

A papírforma alapján Argentína és Angola lefelé, Svédország pedig felfelé lóg ki a D csoportból, így vélhetően a Magyarország-Katar-Egyiptom trióból kerül ki a másik két továbbjutó.

Az optimista forgatókönyv szerint az első négy mérkőzésünket megnyerjük, az utolsó, svédek elleni csoportmeccsünk pedig majd a csoportgyőztes kilétéről fog dönteni.

Tekintve azonban a magyar válogatott tavalyi Eb-szereplését (0 ponttal, a csoportunk utolsó helyén végezve búcsúztunk a tornától), az azóta eltelt egy év hullámzó teljesítményét, illetve az egyiptomi, de főként a katari válogatott által képviselt játékerőt, a csoportból való továbbjutást sem lesz sétagalopp.

A magyar válogatott rendhagyó módon két szövetségi kapitánnyal vág neki a vb-nek, Csoknyai István és Vladan Matics közösen igyekeznek a legtöbbet kihozni a keretből.

A jó vb-szereplés a jövő évi tokiói olimpia szempontjából is kulcsfontosságú. A győztes automatikusan kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra, míg a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőn vehetnek részt 2020 tavaszán.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • Január 11., 18.00: Argentína–Magyarország
     
  • Január 13., 18.00: Magyarország–Angola
     
  • Január 14., 15.30: Magyarország–Katar
     
  • Január 16., 18.00: Magyarország–Egyiptom
     
  • Január 17., 20.30: Svédország–Magyarország

Az M4 Sport az összes találkozót élőben közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére