Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy bejegyzés kedvelése miatt (!) kérdeztek ki a rendõrök egy férfit

Pörge Béla

2019.01.28. 21:00

Nagy-Britanniában már az is gyûlölet-bûncselekmény lehet, ha valaki "rossz" posztot lájkol.

Nagy-Britanniában egy korábban rendőrként dolgozó férfit harminc perccel azután kikérdeztek a rendőrök, hogy kedvelt egy bejegyzést a Twitteren. A rendőrök "gyűlöletvétség" (úgynevezett "hate incident", ami nem számít bűncselekménynek) elkövetésével vádolják Harry Millert.

Miller a Metro című lapnak elmondta, hogy telefonon hívták fel a rendőrségtől. Miután bemutatkozott neki az ügyintéző, elmondta, hogy Miller nem követett el bűnt, de ennek ellenére vizsgálják az ügyet.

Miután megkérdeztem, miről van szó, felolvastak nekem egy posztot. Egy internetes bejegyzést, komolyan"

– idézi a férfit a lap.

Miller jelezte, hogy ezeket a sorokat nem ő írta, ám a rendőr erre megjegyezte, hogy lájkolta a bejegyzést, majd megosztotta, és ez is vétség lehet.

A beszélgetés végén a rendőr felszólította Millert, hogy a jövőben figyeljen oda arra, hogy "mit gondol" (!). Igen, tényleg a gondolatainak ellenőrzésére kérték meg, a férfi ezt megerősítette.

A teljesen szürreális esetet az okozta, hogy Harry Miller lájkolt és egyetértően megosztott egy olyan bejegyzést, ami arról szólt, hogy a transznemű nők (olyan férfiak, akik nőnek képzelik magukat, és akár át is operáltatják magukat) valójában nem nők. Ez biológiailag tény, ennek ellenére Nagy-Britanniában (és néhány más országban is) gyűlölködésnek számít így vélekedni.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy minden gyűlölet-bűncselekményről szóló bejelentést komolyan vesznek és kivizsgálnak.

Harry Miller nem kapott semmilyen büntetést, de az ügyében vizsgálat indult.

Az ilyesfajta gyűlöletvétségek elleni fellépés fontos erőforrásokat vesz el a rendőrségtől – panaszkodtak erről korábban rendőri vezetők. "Szeretném, hogy több betöréses esetet oldjunk meg és csapjunk le az erőszakra, mielőtt olyan esetekkel foglalkozunk, amelyek nem is bűncselekmények" – mondta Sara Thornton, a brit rendőrfőnököket tömörítő szervezet egyik vezetője. Korábban olyan is előfordult, hogy a brit rendőrség azért indított nyomozást, mert egy bejelentés szerint egy ugató kutya "rasszista" volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére