Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem akárhogyan kezdõdött a várva várt tavasz!

Pörge Béla

2019.03.04. 17:00

November vége óta várom az NB III-at, ehhez a hosszú várakozáshoz méltóan kezdõdött a szezon Óbudán. Kis kihagyás után ismét itt a Pörge szurkol!

Március 3-án végre elkezdődött az NB III., azaz a magyar harmadosztály is, így sokkal több lehetőség nyílt meccsre menni. Különösen nagy öröm volt számomra, hogy a III. kerületi TVE hazai pályán kezdte a tavaszt, így nem volt kérdés, hova megyek ki meccsre.

Õsszel már szóba került, hogy a létszámban mindig jól teljesítő óbudai közönség aktívabb tagjait megszervezve rendes szurkolás lesz tavaszra. Ennek meg is lett az eredménye!

Mielőtt ennyire előreszaladnék, a Kerület a Pápát fogadta vasárnap az NB III. Nyugat csoportjának 17. fordulójában. Az óbudaiak a negyedik, a pápaiak az ötödik helyen várták a találkozót, tehát két felsőházi együttes csapott össze egymással. A belépő és a sör ára sem változott őszhöz képest, 900 forint a beugró, 450 a Soproni, és természetesen továbbra is kapható a város egyik legjobb rántott húsos zsemléje.

A meccs 14:30-kor kezdődött, viszont már előtte megkezdődött a gyülekezés. Nem véletlenül, ugyanis több attrakcióra is sor került a kezdő sípszó előtt.

Először is az indulót Nyakas Laci bácsi (külön kérése, hogy így szólítsák Óbudán) énekelte fel, ő a dal szerzője, élő legendának számít Óbudán. A bevonulás közben a szurkolók is kitettek magukért, vagy fogalmazhatok úgy is, hogy igazi ultrásat játszottunk. A füst egyébként kifejezetten tetszett a helyi srácoknak, ahogyan egyes rigmusok is: érdemes lenne a döntéshozóknak elgondolkozni az ilyeneken, mert a szigorú szabályok között engedélyezett pirotechnika bizony vonzó a potenciális szurkolók körében, a teljes tiltás egy nagyon rossz irány. Hiszen ki más számára kellene vonzóvá és menővé tenni a szurkolást és a meccsre járást, mint a mostani tizenéveseknek? (Itt jegyezném meg, hogy ez az akció engedélyezett volt, de sajnos a meccsen nem tudtunk volna ilyen hangulatot teremteni, nem lehet, csak súlyos százezrekért.)

A mérkőzés színvonala sajnos a harmadosztályhoz mérten sem volt kiemelkedő, de ez talán betudható annak is, hogy a Kerület még keresi a stílusát, hiszen a múlt héten estek át egy edzőváltáson. Buzsáky Ákos távozásának okai sajnos nem publikusak, de a hivatalosan kommunikált egészségügyi okok nem állnak távol a valóságtól...

Bár többet támadott a hazai együttes, egy beadásból, egyetlen helyzetből a Pápa szerzett vezetést, ráadásul pont a Kerülettől távozó Tóth Milán fejelt a kapuba. Õ már a gól előtt is kapta az ívet a lelátóról, de a nem túl szimpatikus, kimutogatós gólöröme volt az igazi olaj a tűzre:

ki a f888m az a Tóth Milán? Óóóóó, egy f888szopó!"

– hangzott el a jól ismert rigmus kicsit átköltve.

A pápai csatár mellett a játékvezető volt a másik, akit folyamatosan szidalmazott a hazai publikum, sokszor joggal. Rendszeresek voltak az anyázások és társaik, ahogyan minden földre került pápai megkapta, hogy "kelj fel, kislány!", de volt ennél jobb is!

hiába futottál öreg, már meggyógyult!"

– ezt, és ehhez hasonló beszólásokat kapott a Pápa orvosa, aki miután mire beért a pályára egy "sérült" játékoshoz, az már felkelt.

A szünetre 1–0-s pápai előnnyel vonultak a csapatok, és bár hellyel-közzel ment a szurkolás, nem volt igazán jó a hangulat, többet vártunk. Bár tény, hogy az edzőváltás után egy masszív ellenfél ellen fölényben futballozott a Kerület, de a támadójáték nagyon vérszegény volt még.

A második játékrész elég paprikásan kezdődött, főleg azután, hogy Szalai Vilmost kiállította a játékvezető, sajnos azt kell mondanom, jogosan. Szalai bátyja, a válogatott csatára egyébként a helyszínen tekintette meg a találkozót, sőt, a meccs után még közös fotó is készült vele!

Az utolsó harminc percben tíz emberrel is jobb volt a Kerület, nagyon szimpatikus volt a csapat hozzáállása, ez kell! Ennek gyümölcse félig meg is lett, sikerült kiegyenlíteni egy tizenegyesből. Az emberhátrány ellenére a hajrában a Kerület állt közelebb a győztes gólhoz, de végül 1–1 maradt a meccs. A szurkolás főleg ebben az időszakban NB III-as szinten már az élmezőnybe tartozott, ezt egy külső szemlélő ismerősöm meg is erősítette.

Kezdésnek ez jó, egy komoly játékosmozgáson és edzőcserén átesett csapat lépett pályára vasárnap, így az 1–1 nem rossz eredmény. Láthattuk, hogy van tartása a Kerületnek, és azt is, hogy képesek a srácok nagyon jó felfogással focizni, ami viszont mindenképpen hiányzott, az a jó befejezés – márpedig gólt, gólokat mindenképpen kell szerezni, a mezőnyfölény anélkül nem ér sokat.

A szurkolásról ugyanez mondható el, kezdésnek jó volt ez, méltón mutattuk be a drapinkat és a dobot is, de van még hova fejlődni, meg kell ragadni az NB III. élmezőnyébe tartozó táborok között, hogy aztán másfél év múlva az NB II-ben se legyen ezzel baj!

Az NB II. és az NB III. további eredményeit itt találjátok, a jövő héten pedig egy különlegességgel jelentkezik majd a sorozat!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére