Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A közgyûlés szerint fedezet nélkül szerzõdött egy beruházásra Márki-Zay Péter

Forisek Ádám

2019.03.08. 17:33

A hódmezõvásárhelyi közgyûlés pénzügyi-gazdálkodási bizottságának vizsgálata jutott erre a következtetésre.

A vizsgálati jelentésről szóló, a szabálytalanságot megállapító határozatot pénteki ülésén fogadta el a hódmezővásárhelyi közgyűlés a Fidesz-KDNP frakció tagjainak szavazatával.

Kovács László (Fidesz-KDNP) a pénzügyi-gazdasági bizottság elnöke a vita során emlékeztetett rá, december 17-én döntött arról a közgyűlés, hogy a strandfejlesztés ügyében vizsgálat indul fedezet nélküli kötelezettségvállalás gyanúja miatt. A bizottság 24 dokumentumot kért munkájához, ebből azonban csak nyolcat bocsátott a polgármesteri hivatal a testület rendelkezésére.

A képviselő közölte, a hivatal az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos iratokat átadását rendszeres megtagadja vagy csak részben tesz eleget a pénzügyi bizottság kérésének. Hozzátette: ez ügyben jogorvoslatért a kormányhivatalhoz és az adatvédelmi biztoshoz fordult.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés a 2018-as költségvetésben 170 millió forint támogatást hagyott jóvá az önkormányzat tulajdonában lévő HMSZ Zrt. számára a strand vízkezelő technikájának kiépítésére. Az önkormányzat és a cég erről szerződést is kötött – mondta a képviselő.

Az időközi választást követően a fejlesztéshez szükséges lépések nem történtek meg. Õsszel azonban az önkormányzat saját beruházásában, a szükséges munkálatokat három részre bontva kiválasztotta a kivitelezőket és szerződést kötött a fejlesztés megvalósítására – mondta Kovács László, hangsúlyozva, ezt közgyűlési hozzájárulás nélkül nem lehetett volna megtenni.

A képviselő közölte, az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán hozott döntésével elmarasztalta az önkormányzatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére