Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros lapja már megszerezte a Fidesz felfüggesztésérõl szóló határozati javaslatot

Forisek Ádám

2019.03.20. 16:28

A Politico brüsszeli tudósítói megkaparintották a Fidesz sorsával kapcsolatos határozati javaslatot. A dokumentumból az derül ki, hogy a Fidesz határozatlan idõre elveszítené a Néppárton belüli szavazati jogát.

A Politico által megszerzett dokumentum bár még átmehet változtatásokon, ám jelen állás szerint úgy tűnik, a néppárti elnökség végül a Fidesz „határozatlan idejű” felfüggesztéséről szóló javaslatról fog majd szavazni.

A javaslat továbbá megfosztaná a Fideszt a pártszövetségen belüli szavazati jogától is, és jelölteket sem delegálhat majd. Ha megszavazzák, akkor azonnali hatállyal életbe fog lépni a döntés.

A dokumentum arról nem számol be, hogy a Fidesz szavazati joga mikor állna helyre. A német CDU néppárti képviselői olyan javaslattal álltak elő, hogy különbizottság alakuljon Herman van Rompuy, az Európai Tanács volt elnökének, Wolfgang Schüssel volt néppárti osztrák kancellárnak és Hans-Gerd Pötteringnek, az EP volt elnökének vezérletével. A bizottság folyamatosan vizsgálná a Fideszt, hogy közelít-e az EPP "értékeihez".

Az előterjesztésről persze még szavazni kell majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére