Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MLSZ, Haladás: sportszerûségből elégtelen

Horváth Tamás

2019.04.12. 14:20

Hiába sújtja vírusos fertõzés az MTK keretének kétharmadát, játszaniuk kell a Haladás ellen.

Mint arról mi is beszámoltunk, az MTK csütörtök reggel közleményt adott ki, melyben arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy a klub illetékesei kezdeményezték az MLSZ Versenybizottságánál a csapat soron következő, Haladás elleni NB I-es mérkőzésének elhalasztását.

A kék-fehérek indoklása szerint azért volt szükség a rendkívüli halasztási kérelem benyújtására, mert a keret jelentős része (a játékosok kétharmada és a szakmai stáb néhány tagja) gyomor- és bélhuruttal járó vírusfertőzéstől szenved.

A vírusos fertőzéssel küzdő játékosok a hét közepéig nem tudtak edzeni, ráadásul jócskán legyengülve, több kilót fogyva állhattak újra munkába azok, akiknek egyáltalán sikerült kilábalniuk a betegségből.

Azt, hogy mennyire súlyos a helyzet, jól jelzi, hogy a betegség az utánpótlás-játékosokon is végigsöpört, az MTK U15-ös, U16-os és U17-es csapatai is a hétvégi bajnokijuk elhalasztását kérték.

Dr. Dreissiger Imre, a csapat orvosa a Blikknek csütörtökön elmondta, hogy mindenki megkapta a megfelelő terápiát, ám időbe telik a labdarúgók felépülése.

A játékosok átestek a szükséges kezeléseken. A keret jelentős része legyengült állapotban van a vírusos betegség miatt. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a játékosok csak fokozatosan terhelhetőek a lázas betegség után”

– hangsúlyozta a szakember.

A budapesti kék-fehérek két okból is joggal reménykedhettek abban, hogy a halasztási kérelmük majd pozitív elbírálás alá esik.

Egyrészt az alapvető sportszerűség és a sportolói szolidaritás jegyében elvárható lenne, hogy egy klub (jelen esetben a Haladás) átérezze az ellenfél helyzetét; hogy egy több napig tartó, lázzal, hasmenéssel és hányással járó vírusos fertőzés mennyire le tudja gyengíteni a szervezetet, és ezután egy-két nappal mennyire nehéz megfelelően teljesíteni a futballpályán.

Másrészt éppen az MTK volt az a klub, amelyik három évvel ezelőtt egy hasonló, ám egy nem ennyire súlyos esetben tett tanúbizonyságot a sportszerűségéről. Történt ugyanis, hogy 2016 februárjában a Paksi FC hivatalos közleményben számolt be egy, a csapatot sújtó betegségről, illetve egy bakteriális fertőzésről, amely a klub két alkalmazottját érintette. Emiatt a tolnaiak az MTK elleni bajnoki mérkőzésük elhalasztását kérték – sikerrel.

Akkor az MLSZ és a mostani ügyben is érintett MTK is sportszerűen belement a találkozó későbbi időpontban történő lejátszásába.

Az MTK Budapest természetesen együttműködik Csertői Aurél együttesével, elfogadja a halasztás tényét, melyhez a Magyar Labdarúgó-szövetség már hozzá is járult. A klubok vezetői egyeztetnek, hogy a feszített menetrend mellett mikor tudják lejátszani az elmaradó találkozót”

– szólt a kék-fehérek reakciója.

A Haladást és a Magyar Labdarúgó-szövetséget (utóbbi így ráadásul a saját gyakorlatával ment szembe) ezúttal azonban nem érdekelte a sportszerűség és az MTK három évvel ezelőtti gesztusa. Az MLSZ honlapján ma délelőtt megjelent közlemény szerint a szombathelyi klub írásban jelezte, hogy nem támogatja a mérkőzés elhalasztását, ezért az MLSZ azt a döntést hozta, hogy nincs mese, játszani kell szombaton.

Hogy a sok hiányzó, illetve a betegségből félig-meddig felépülő vagy éppen fel nem épülő kék-fehér játékosok mennyiben fogják befolyásolni a mérkőzés kimenetelét, egyelőre nem tudhatjuk – legfeljebb sejthetjük.

Amit viszont biztosan tudunk: mind az MLSZ, mind pedig a Haladás elégtelenre vizsgázott sportszerűségből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére