Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németh Sándor: minden jóérzésű magyar embert sért az, amilyen hangnemet megengednek Brüsszelben Orbán Viktorral szemben

Horváth Tamás

2019.05.22. 11:21

Hétfő este a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor volt az Este című műsor vendége a Kossuth Rádión, aki a közelgő EP-választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „összehasonlíthatatlanul nagyobb tétje lesz, mint az előzőeknek.” Németh az interjúban arról is beszélt, hogy mennyire kiakadt akkor, amikor Orbán Viktort a Sargentini-jelentés miatt támadták.

Németh Sándor a PestiSrácok szerint a műsorban arról beszélt, hogy két eszmeiség csap majd össze az urnáknál vasárnap: a szuverenisták és a föderalisták tábora, ő maga pedig inkább a szuverenisták oldalán áll, annak dacára is, hogy a szabad nemzetekben hívők alighanem kisebbségben maradnak majd a birodalmiakkal szemben.

Németh elmondta, hogy ő maga is az euroszkeptikusok táborába tartozik, ami véleménye szerint egyre erősödik. Úgy gondolja, hogy Németország és Franciaország szándéka az, hogy birodalommá szervezzék Európát, szemben például Magyarországgal. Ehhez kapcsolódik az is, hogy míg a németek inkább az európai identitás felé menekülnek náci múltjuk elől, ugyanez több más európai nemzetre nem jellemző.

Németh Sándor mikrofonnal a kezében | Fotó: MTI

Hozzátette, hogy ezzel az is összefügg, hogy Németország folyamatosan szekularizálódik, miközben az iszlám központok előtt tolonganak a muszlim fiatalok, a templomok leginkább kísértetkastélyokhoz hasonlítanak, nem csoda hát, ha a kereszténydemokrata jobboldal egyre inkább hozzásimul a balliberális tömbhöz. Ennek következményeként a német keresztény jobboldal már olyasmit is elfogadhatónak tart, mint a melegházasság.

Németh azt is kifejtette, hogy szerinte az Európai Bizottság látványos szerepzavarba került az elmúlt években, inkább csak feszültséget gerjeszt, és bizonyos szervezeteket fel kellene számolni. Németh arról is beszél, hogy megnézte Orbán Viktor szereplését a Sargentini-jelentés kapcsán.

Kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet

– hangsúlyozta.

A Németh Sándorral készült interjút ide kattintva tudod meghallgatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére