Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az afrikai migránsok is egyre nagyobb gondot jelentenek az amerikai határon

Zelenka Dóra

2019.07.07. 14:00

Rekordot döntött azoknak az afrikai bevándorlóknak a száma, akik Mexikó felé tartanak, hogy ott illegálisan átjussanak Amerikába.

Mexikói tisztviselők idén áprilisig háromszor több, papírokkal nem rendelkező afrikai bevándorlót regisztráltak, mint tavaly. Az amerikai határőrség ráadásul több mint 500 afrikai migránst fogott el Texasban május 20. és június 5. között. A migránsok közül a többség kongói, angolai és kameruni származású.

Bár legtöbben még mindig a közép-amerikai országokból akarnak illegálisan az Egyesült Államokba átjutni, az afrikai bevándorlók száma is egyre aggasztóbb növekedésnek indult.

Afrikai migránsok érkeznek Mexikóba azután, hogy illegálisan átlépték a határt Guatemalánál | Fotó: AFP

Ezek a migránsok általában Dél-Amerikába repülnek, majd onnan Mexikóba utaznak, ahol igénylik az egyszer kapható vízumot, amely lehetővé teszi, hogy 20 napig szabadon járhassanak az országban.

Egy 23 éves kameruni bevándorló a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy először Ecuadorba repült, ahol a kameruniaknak nincs szükségük vízumra. A fiatal nő elmondása alapján onnan busszal utazott Mexikóba, hogy itt keljen majd át az Egyesült Államokba.

Adatok szerint a mexikói-amerikai határon eddig 100 ezer embert fogtak el, ám szakértők szerint 2019 végére ez a szám elérheti az egymilliót is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére