Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Turbósivalkodás várható: Trump kiállt a hívei mellett

Sümeghi Lóránt

2019.07.20. 14:12

Donald Trump amerikai elnök egy pénteki sajtótájékoztatóján dicsérte azokat a híveit, akik egy minapi észak-karolinai nagygyűlésen visszhangozták azt a kijelentését, miszerint azoknak a kongresszusi képviselőknek, akik bírálják a kormányt, vissza kellene menniük felmenőik hazájába.

Korábban megírtuk, Trump a múlt hét végén azt írta a Twitteren: azoknak a „progresszív demokrata párti képviselőnőknek”, akik „hangosan és rosszindulatúan” bírálják a kormányt, vissza kellene menniük azokba az országokba, amelyeknek „a kormányai katasztrofálisak, a világon a legrosszabbak, legkorruptabbak és alkalmatlanok, ha egyáltalán van működő kormányuk”.

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

A demokrata többségű képviselőház hangos szócsatákkal tűzdelt vita után elfogadta azt a határozatot, amely szerint a négy demokrata párti képviselőnőt támadó, Trump által írt Twitter-bejegyzéseket rasszistának minősítették. A republikánus törvényhozók közül csupán négyen voksoltak együtt a demokratákkal és ítélték el az elnök vasárnap és hétfőn közzétett Twitter-bejegyzéseit.

Az elnököt a bevándorláspárti demokraták természetesen azóta támadják, szerintük megjegyzései rasszisták voltak. Trump azonban szerdán beszédet mondott egy nagygyűlésen az észak-karolinai Greenville városban. A tömeg hosszú másodperceken keresztül – míg az elnök el nem kezdett beszélni – azt skandálta:

Küldd őket haza!

Pénteken fehér házi sajtótájékoztatóján az elnöktől megkérdezte egy újságíró, hogy valóban nemtetszést váltott-e ki belőle, amit a greenville-i nagygyűlés résztvevői kiabáltak. Így válaszolt:

Ők nagyszerű emberek, nagyszerű hazafiak.

Majd hozzátette: „ami viszont nem tetszik, hogy egy képviselőnő azt mondja: meg fogom keseríteni az elnök életét. Senki nem beszélhet így a hazánkról, legalábbis akkor nem, amikor én vagyok az elnök. Ezek a nők szörnyű dolgokat mondtak a hazánkról és annak népéről. Érdekes, hogy a hírhamisító média hogy felháborodik a nagygyűlés résztvevőinek szavain, de teljes nyugalommal elfogadja azokat a hitvány és undorító nyilatkozatokat, amelyeket a radikális baloldali képviselőnők tesznek” – mondta Trump.

Az egyik szóban forgó képviselőnő, a minnesotai Ilhan Omar csütörtökön Washingtonban újságíróknak nyilatkozva azt mondta: úgy gondolja, az elnök fasiszta, és most arról folyik a harc, hogy „milyennek kellene lennie ennek az országnak”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére