Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó eredménnyel kezdett a Fradi Zágrábban

Pörge Béla

2019.08.06. 21:55

Idegenben szerzett góllal jó helyzetben az FTC.

Ahogyan az várható volt, nehezen kezdődött a Fradi számára a zágrábi BL-selejtező. Az első tíz percben négy veszélyes helyzete volt a horvátoknak, ebből különösen a harmadikat kell kiemelni, ugyanis abból gól is lett: a spanyol tehetség, Dani Olmo egy sarkazós passz után tört be a 16-oson belülre, szép cselekkel fűzte be a védőket, majd az ötös sarkáról a kapuba lőtt, 1–0.

Fotó: MTI

Az első tíz perc után kicsit kijött az FTC a szorításból, de helyzet továbbra is csak a hazaiak előtt adódott: a horvát kapusnak az első félórában egy távoli lövést kellett csak védenie, ezenkívül csak pontrúgásokig jutott a Fradi.

A félidőig még akadt egy-két hazai lehetőség, de maradt az 1–0.

A második játékrészt jobban kezdte a Fradi, és pár helyzet után ennek meg is lett a gyümölcse: egy nagyon rossz szöglet után hibáztak a horvátok, Zubkov remekül gurított vissza, Tokmac lövését óriási bravúrral védte Livakovic, azonban a kipattanót közelről Sigér a kapuba fejelte. Egy horvát védő ugyan kirúgta a labdát, de már a gólvonalon túlról, ezzel 1–1-re módosult az állás.

A gól után magasabb sebességre kapcsolt a Dinamo, hiszen az idegenben szerzett gól nagyon sokat érhet a Fradinak az összesítésben. A 64. percben Hajrovic egy hatalmas védelmi hiba után kilenc méterről lőhetett kapura, a felső lécet találta telibe.

Nem sokkal később Olmo veszélyeztetett, de Dibusz védett, míg a másik oldalon Zubkov próbálkozott, de Livakovic fogta, ezt követően egy nagyobb horvát helyzet is volt, majd kicsit leült a meccs. Az utolsó tíz percben viszont nagyon beszorult a Fradi, előbb Gavranovic lövését védte Dibusz, majd egy eladott labda után került helyzetbe a Dinamo.

A 89. percben Majer szabadrúgása után Orsic fejelt közelről mellé, nem sokkal később pedig megkezdődött a négyperces hosszabbítás. A ráadásban teljesen beszorult a Fradi, de újabb gól nem született, a döntetlen pedig azt jelenti, hogy a magyar bajnok jó helyzetből várhatja a visszavágót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére