Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghosszabbították a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását

Nagy Gábor

2019.08.30. 16:00

Az ügyészség három hónapot akart, a Fővárosi Törvényszék egyet adott.

A Fővárosi Törvényszék pénteken meghosszabbította a Viking Sigyn nevű szállodahajó kapitányának letartóztatását. A VI. és VII. Kerületi Ügyészség szerint „az eljárásban a terhelt jelenlétének biztosítása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása”.

Bár az ügyészség indítványozta, hogy az ukrán kapitány letartóztatását három hónappal hosszabbítsák meg, a Fővárosi Törvényszék azonban csak egy hónappal, szeptember 30-ig hosszabbított.

Az ukrán hajóskapitány ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyik eljárás. Mint ismert, a Viking Sigyn május 29-én, a Margit hídnál ütközött össze a Hableány nevű sétahajóval. A balesetet csupán heten élték túl, a tragédiában 25 dél-koreai turista és kétfős személyzet vesztette életét. Egy személyt még mindig keresnek a hatóságok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére