Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyomozást indított a rendőrség az ellenzék adatkezelési botránya miatt

Bokor Gábor

2019.09.10. 20:00

Komolyodik az adatkezelési botrány.

A VIII. kerületi ellenzék ajánlóívekkel kapcsolatos adatkezelése miatt választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen – írja a Magyar Nemzet. A feltételezések szerint a józsefvárosi ellenzék a dokumentumok és fotók alapján tiltott választói adatbázist építhetett.

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” A képen (hátul, szürke pólóban, rózsaszín nadrágban) Erőss Gábor, a Párbeszéd önkormányzati képviselője | Forrás: Facebook

A Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen

– tájékoztatta a lapot a BRFK, mely az eljárást azután rendelte el, hogy a józsefvárosi választási iroda ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

Csalással próbálja bevenni Budapestet az ellenzék

Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék – írja a Magyar Nemzet. A lap birtokába jutott dokumentumok alapján ugyanis felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti számítógépre az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Ez pedig tilos, csakúgy, mint az ajánlóívek másolása.

A gyanú szerint az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása. A józsefvárosi helyi választási bizottság hétfőn döntött arról is, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH), mert feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

A választási bizottság kéri a hatóságot, hogy folytasson le vizsgálatot és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére.

Amennyiben igazak a sajtóban megjelent hírek, nem csak jogellenes adatkezelés, hanem személyes adattal való visszaélés és választással kapcsolatos bűncselekmény is megvalósul”

– közölte Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke, aki hangsúlyozta: a jogszabályok tiltják az adatok rögzítését, az bűncselekmény, az ajánlóíveket kizárólag a kellő számú aláírások összegyűjtésére lehet használni. A gyanús eset kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, korábban a VIII. kerület polgármestere visszalépésre szólította fel Pikó Andrást, csakúgy, mint Sára Botond józsefvárosi fideszes polgármestere, aki szerint a legdurvább csalás történt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére