Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját jelölttársát húzta csőbe a párbeszédes Jakál Adrienn

Bertha László

2019.09.19. 14:30

A Karácsony Gergely vezette párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke félrevezette az egyik jelölttársát arról, hogy pontosan milyen pártszínekben is indulnak az önkormányzati választáson. A megtévesztett jelöltnek azóta a telefont sem veszi fel Jakál Adrienn.

Mint ismert, hónapok óta az ellenzék belső konfliktusaitól hangos a soproni közélet, ennek eredményeképp pedig két ellenzéki polgármesterjelölt indul, valamint két ellenzéki képviselő méretteti meg magát az egyéni választókörzetekben.

Gibicsár Imre és Jakál Adrienn | Forrás: Facebook

Hogy pontosan hogyan is működik a jelöltek kiválasztása az ellenzéki térfélen, azt jól illusztrálja Tarnai László esete, aki a közösségi oldalán számolt be saját jelöltségének igencsak szürreális körülményeiről.

A hír igaz. Indultam a 2019-es önkormányzati választásokon az 1-es számú választókörzetben. Volna… De az nem én lennék. Egy baráti kérésnek tettem eleget, miszerint az egyesület nem tud indítani 12 jelöltet csak 11-et, segítenék-e nekik. Baráti kérésnek eleget téve vállaltam. A fogalmam sincs mit… Megegyezésünk szerint csupán a nevem és az aláírásom kellett ahhoz, hogy mindenki boldog legyen. Semmi párt, csak egy egyesület

– írja Tarnai, akit azzal győztek meg, hogy nem egy párt, hanem a Leghűségesebb Városért Egyesület színeiben indulna.

Aztán a szavazólapokra mégiscsak Párbeszéd került volna. Nemhogy nem adom hozzá a nevem és a pofám, de az egyesületnek is megmondtam, hogy semmilyen dologban nem akarok részt vállalni. Segítettem az indulást, ennyi

– adott hangot a felháborodásának a Facebookon közzétett bejegyzésében.

A megvezetett jelölt „J.A.” monogrammal hivatkozik a posztban Jakál Adriennre, aki szintén körzeti jelöltként indul a választáson Sopronban, emellett pedig a Párbeszéd megyei elnöke is.

Tarnai elmondása szerint Jakál mindaddig kedves volt hozzá, amíg szükség volt a két darab aláírására, amikor azonban meg akarta tudni, hogy miért is verték át „az egyesület dumával”, azóta sem üzenetre, sem hívásra nem válaszol Karácsony Gergely párttársa.

A jelölt emiatt bejelentette visszalépését, mivel sem a Párbeszéd, sem az egyesület tevékenységével nem tud azonosulni a továbbiakban.

S ha már Párbeszéd... A nevében benne van. Legalább a telefont vetted volna fel, vagy válaszoltál volna az üzeneteimre

– üzente a Jakálnak szánt bejegyzésben a visszalépett jelölt.

Az átvert jelölt bejegyzése | Forrás: Facebook

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére