Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migrációkutató: egyre több migráns érkezik Görögországba

Bertha László

2019.10.01. 09:28

Ötven-hatvanezer migráns gond nélkül jutott át Törökországból Görögországba, főként tengeri úton – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese.

Az igazgatóhelyettes szerint a görög hatóságok nem tudnak teljes körű munkát végezni, ezért ez egy lehetőségként szolgál azon migránsok számára, akik az Európai Unió felé jönnének.

A görög táborok nem zártak, így a migránsokon múlik, hogy meddig maradnak, a különböző hatóságokon pedig az, hogy meddig tudnak eljutni

– tette hozzá az M1 műsorában.

A szakértő szerint jelenleg már nem Bulgária – ahol szintén határzár épült –, hanem Albánia felé hagyják el Görögországot a bevándorlók, majd Montenegró és Bosznia-Hercegovina következik.

Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetén mintegy 30 ezer migráns várakozik, hogy továbbutazhasson Nyugat-Európába. Számuk most a legmagasabb azóta, hogy 2016 márciusában hatályba lépett az Európai Unió és Törökország által megkötött menekültügyi egyezmény. Az uniós-török megállapodás értelmében az Európai Unió visszatoloncolhatja Törökországba azokat, akik illegálisan léptek be területére török földről. Áprilisban mindössze 14 ezer volt a görög szigeteken tartózkodó bevándorlók száma, azóta azonban újabb migránsok érkeztek. A szigetek regisztrációs táborai összesen körülbelül hétezer férőhelyesek. A menedékkérelmek feldolgozása csak lassan halad a szakértők hiánya miatt.

Egyre nagyobb gondokat okoz a migránsok száma a görög szigeteken

Steffen Seibert tájékoztatóján kiemelte, hogy a német szövetségi kormány szerint az EU-Törökország menekültügyi megállapodás következetes végrehajtásával „gyorsan és jelentősen„ növelni kell a szigetekről Törökországba visszaszállított emberek számát. Mint mondta, „tragédia, és minket is megráz”, hogy a Leszbosz szigeti móriai táborban tűzvész pusztított és meghalt két ember – egy nő egy gyermeke -, ezért is mindent [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére