Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali CNN Jokerhez hasonlította a Trump-szavazókat

Ányos Miklós

2019.10.08. 16:00

A CNN szerint Joker a dühös, fehér férfiakat testesíti meg, akik mellesleg félrevezetett Trump-szavazók.

Megszokhattuk már, hogy a baloldali, haladó újságírók rendkívül gyakran rántják elő a rasszizmus kártyáját, ha Trumpról és a szavazóiról van szó. Most azonban egy univerzális, minden szempontból joker kártyára bukkantak. Ugyanis nemrég került a mozikba a Batman-filmek főgonoszáról, Jokerről, a bohócnak festett őrültről szóló film.

A CNN azt állítja, hogy a Joker című film a „dühös fehér férfit” képviseli, amely szerinte hatalomra segítette Donald Trump elnököt. A cikk szerzője, Jeff Yang, aki gyakran közreműködik a CNN véleményrovatában, online cikkében azt írta, Joker a Trump-korszakban politikai példabeszédként jelenik meg.

Yang szerint a film az „elfelejtett emberről” szól: „egy olyan emberről, akit az elit eltaposott, akin a feltörekvő nem fehér emberek és a bevándorlók tömegei átléptek”.

Yang azt állítja, hogy a Joker rendezője, Todd Phillips „ugyanabból a kútból merít, mint amelyből Trump is a rasszista retorikával tartott gyűléseihez”.

A kommentátor idézi Phillips Vanity Fairnek adott korábbi nyilatkozatait, melyekben kritizálta a politikai korrektséget, az „éber kultúrát”, ami megöli a vígjátékokat, valamint azt a kijelentését, hogy az emberek túlságosan félnek mások megsértésétől, különösen a közösségi médiában. A CNN szerint Phillips a baloldali médiát is becsapta, hogy felháborodást keltsen és ezzel növelje az érdeklődést a film megjelenése előtt.

A film egyébként már az első hétvégén 93,5 millió dollár bevétellel nyitott, és eddig világszerte több mint 245 millió dollárt hozott a készítőinek. Joaquin Phoenix színész, főszereplő nagyszerű értékeléseket kapott a teljesítményéért, amely egyedi megközelítést adott az antihős származásának történetéhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére