Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz-KDNP a legerősebb a vidék Magyarországán

Forisek Ádám

2019.10.14. 07:38

Tarolt a Fidesz-KDNP a megyei közgyűlésekben az önkormányzati választáson.

A megyei közgyűlésekben mindenhol Fidesz-többség van, a választásnak ebben a kategóriájában 19-0-ra nyert a kormánypárt az Origo összesítése szerint, ráadásul a Fidesz a 19 megyéből 16-ban jobb eredményt ért el, mint 5 évvel ezelőtt. Öt évvel ezelőtt a megyei közgyűlési helyek 58,44%-a volt a Fideszé, most már 64,05%-a. A 19 megyei önkormányzat mindegyikében a Fidesz-KDNP lesz többségben. A kormánypártok összesen 244 helyet szereztek, míg az ellenzéki pártoknak együtt is mindössze 137 helyük lesz.

A megyei jogú városok közül 13-ban a Fidesz által támogatott jelölt lett a polgármester, tízben az ellenzéké (Eger, Miskolc, Pécs és Szombathely, Dunaújváros, Érd, Tatabánya, Hódmezővásárhely, Salgótarján és Szeged). Budapesten Karácsony Gergely lett a főpolgármester, a fővárosi közgyűlésben pedig eggyel több mandátuma lett az ellenzéknek, mint amennyi a többséghez kell.

Az eredmények azt mutatták, hogy a Fidesz–KDNP-s, illetve a kormánypártok által támogatott polgármesterjelöltek nagy győzelmet arattak Debrecenben, Kaposváron, Nyíregyházán, Sopronban, Székesfehérváron, Veszprémben és Zalaegerszegen. Ezeken a településeken jócskán ötven százalék feletti eredményt érhettek el a kormánypárti indulók. Elképesztő győzelmet aratott Békéscsabán a Fidesz–KDNP által támogatott Szarvas Péter, aki a voksok csaknem nyolcvan százalékát szerezhette meg.

Az önkormányzati választáson a napközbeni részvétel végig a 2006-os önkormányzati megméretéshez hasonlóan alakult, és folyamatosan meghaladta a 2014-ben közölt adatokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére