Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is Matteo Salvinit tisztelik legjobban az olaszok

Békési Marcell

2019.10.23. 07:15

A közvélemény-kutatás szerint a jobboldali pártszövetséget 9 százalékkal mérik erősebbre, mint a jelenleg kormányzó baloldali koalíciót.

Egy friss kutatás eredményei szerint a korábbi belügyminiszter 39 százalékos eredményével a legmegbízhatóbb politikus az olasz nép szerint. Ez egyben azt is jelenti, hogy többen bíznak meg benne, mint a jelenlegi miniszterelnökben, Giuseppe Contében.

A másik nagy jobboldali párt, a bevándorlásellenes Olasz Testvérek (FdI) vezetője, Giorgia Meloni sem áll rosszul, 29 százalékos eredményével harmadik a listán. Negyedik helyen kullog 25 százalékkal Luigi Di Maio, a baloldali 5 Csillag Mozgalom vezetője.

Az Olaszországot jelenleg kormányzó baloldali koalíciót 19-19 százalékra, együtt pedig 38 százalékra mérik, míg a három jobboldali pártot együtt 47 százalékra, tehát egy most tartandó választáson biztos jobboldali győzelem születne.

A három olasz párt szombaton rendezett közös nagygyűlést Rómában, ahol mintegy kétszázezren gyűltek össze. Salvini az itt megszülető pártszövetséget az Olaszok Koalíciójának nevezte el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére