Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migránshajó kötött ki Olaszországban

Pörge Béla

2019.11.04. 08:48

Működik a bevándorláspárti modell.

Kikötött egy olasz teherhajó 151 illegális bevándorlóval a fedélzetén vasárnap a szicíliai Pozzallóban – írja az MTI.

Az Asso Trenta nevű hajó szombatra virradóra vette fedélzetére a migránsokat Líbia partjai előtt. Egyelőre nem világos, hogy a menedékkérők Olaszországban maradnak-e, vagy szétosztják őket a befogadásukra hajlandó uniós tagállamok között.

A nap folyamán kiköthetett az Alan Kurdi nevű hajó 88 migránssal a fedélzetén a dél-olaszországi Tarantóban. Egy uniós közvetítéssel létrejött alku értelmében a csoport tagjai közül hatvan embert Németország és Franciaország vesz át, ötöt Portugália, kettőt pedig Írország. Huszonegyen Olaszországban maradnak.

Az Alan Kurdi a Sea-Eye német civil szervezet hajója. Október 26-án líbiai vizeken vette fedélzetére a migránsokat, a műveletet a líbiai parti őrség megpróbálta megakadályozni a vízbe és levegőbe leadott lövésekkel. Az Alan Kurdi pénteken lépett az olasz vizekre, miután hetedik napja várakozott arra, hogy Olaszország biztonságos kikötőt jelöljön ki számára. A fedélzeten öt kiskorú is volt.

Folytatódik tehát az a gyakorlat, hogy a hajók Líbia közelében felveszik a migránsokat a lélekvesztőkről, akik eleve annak tudatában indulnak útnak a rozoga csónakokkal, hogy úgyis kimentik őket. Az NGO-k hajói a „megmentett” migránsokat ezután nem Líbiába viszik vissza (ami általában közelebb is van, mint a legközelebbi olasz part), hanem Olaszországba szállítják őket. Ezt a bevándorláspártiak humanitárius segítségnek és embermentésnek nevezik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére