Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar kamionosokat is megszívathatnak a migránsok

Forisek Ádám

2019.11.13. 10:45

A Brexit körüli mizéria miatt egyre több és több migráns akar átjutni Nagy-Britanniába, ebből kifolyólag azonban a magyar kamionosoknak is sok káruk lehet.

Magát a jelenséget nem kell bemutatni: a Franciaországban, többnyire Calais-ban gyülekező migránsok százával kívánnak átjutni Nagy-Britanniába, ennek érdekében legtöbbször a kamionok, teherautók rakterébe szöknek fel, ezekről nem egy videófelvétel is napvilágot látott már:

Ezen esetekből sajnos a magyar kamionosok sem maradnak ki. A Catone Kft. magyarországi igazgatója szerint Calais és Dover között gyakran jutnak be migránsok a kamionok rakterébe, a hatósági ellenőrzések, valamint a járművek több ponton történő lezárása ellenére is.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének tájékoztatójában az áll, hogy a Brexit időpontjának közeledtével egyre többen próbálnak a szigetországba jutni. Nem is véletlen hát, hogy a magyar kamionosok inkább kikerülik Belgiumot és Calais-t, és ha tehetik, más francia kikötőkből próbálnak meg átjutni Nagy-Britanniába annak ellenére, hogy ez jóval költségesebb és hosszabb időt is felölel.

A migránsok nemcsak amiatt okoznak problémát, hogy sokszor megsértik, vagy nemes egyszerűséggel meglopják a rakományt. Ha ugyanis a hatóságok rájuk bukkannak, a kamionosokat megbüntethetik embercsempészet miatt.

S hogy akkor miként lehet elkerülni a migránsok okozta gondokat?

Az egyik a biztonsági ellenőrzési lista követése, mely szerint ötször kell ellenőrizni a rakományt: felrakás után, első megállásnál, második megállásnál, behajózás előtt, valamint abban az esetben, ha a szén-dioxid-ellenőrzés és a behajózás között 15 percnél több idő telik el. Minden alkalommal meg kell nézni a jármű belsejét, a ponyvát, a tetőt, a külső rekeszeket, a jármű alvázát, a lakat elhelyezését és a fülkét.

Továbbá az angol hatóságok is igyekeznek tanácsokkal ellátni a fuvarozókat, többek között azt javasolják, hogy mindig figyeljék az áru felrakását a járműre, használjanak jó minőségű ponyvazsinórt, legyenek óvatosak, éberek, valamint vigyenek magukkal ellenőrző listákat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére