Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borsodi rangadó és újoncok csatája is lesz az NB I-ben

Pörge Béla

2019.12.07. 11:18

2019 utolsó előtti fordulója következik a hétvégén!

Szombaton már kora délután is rendeznek NB I-es meccset, a Mezőkövesd fogadja a Diósgyőrt, azaz két borsodi klub feszül majd egymásnak. Az idei szezon eddigi eredményei alapján sima hazai győzelem várható, bár a DVTK valamivel jobban teljesít, mint a korábbi években.

Négy mérkőzésre kerül sor szombaton öttől.

Egymással játszik majd a két újonc, a Zalaegerszeg a Kaposvárt fogadja. A ZTE az esélyesebb, viszont a Kaposvár helyzete végleg kilátástalanná válhat, ha nem tud pontot szerezni a közvetlen riválisuk ellen sem. A harmadik kiesőjelölt, a Paks a Fehérvárhoz látogat, és óriási meglepetést jelentene, ha nem a fehérvári együttes nyerne. A héten egyébként mindkét csapat továbbjutott a Magyar Kupában, de a Paks sokkal könnyebben vette a maga akadályát, mint a Vidi.

A nap talán legérdekesebb összecsapása a Debrecen–Honvéd lesz. A Loki négy ponttal és három hellyel áll a Honvéd mögött, de egy meccsel kevesebbet játszott. Hazai pályán a Debrecen legutóbb óriási verésbe szaladt bele (1–6 a Fradi ellen), ám általában nyerni szokott, míg a Honvéd hosszú veretlenségi sorozata az előző fordulóban Kisvárdán szakadt meg.

Az Újpest a Kisvárdát fogadja, szintén öttől. A lilák visszavághatnak a bajnokság elején elszenvedett hazai vereségükért, ráadásul akár az ötödik helyre is feljöhetnek, ha nyernek. A Kisvárda egy győzelemmel megelőzné az Újpestet (és szintén akár az ötödik helyet is elérheti), a két csapatnak ugyanis azonos pontszáma van, de a gólkülönbségük miatt a lila-fehérek állnak előrébb.

Vasárnapra marad a Ferencváros–Felcsút találkozó. Az ősz elején meglepetésre 4–1-re nyert a Felcsút a Fradi ellen, lenne tehát miért visszavágniuk a zöld-fehéreknek, de közben csütörtökön az El-ben sorsdöntő meccs vár a Fradira, mely a héten kiesett a Magyar Kupából Békéscsabán.

Az M4 ezúttal a vasárnapi meccset, valamint szombatról a Mezőkövesd–Diósgyőr és a Debrecen–Honvéd mérkőzéseket közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére