Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint huszonnyolcmillióba került a fővárosnak Karácsony ünneplése

888.hu

2019.12.07. 21:38

A Karácsony Gergely-féle városvezetés egyik első nagy eseménye volt ugyanis az október 23-i ünnepség a Városháza “budapestiek előtt megnyitott” parkolójában, ahol az est „fénypontjaként” fellépett a Quimby együttes.

A november 27-i Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint több mint 28.5 millió forint támogatást kértek, majd szavaztak meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére 2019. október 23-án, a Városháza parkolójában és udvarán tartott rendezvény finanszírozásának érdekében a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. számára – derítette ki a Pesti Srácok.

Mindezt az általános tartalékból irányozták elő, több mint egy hónappal a rendezvényt követően. Lehet azon vitatkozni, hogy a rendezvény összköltségvetése sok, elfogadható, vagy kevés, de – ahogyan a lap írja – valójában a részletek lehetnek inkább meghökkentőek. Az esemény minden ízében a 2010 előtti időket idézte, a semmitmondó műsor, valamint „a Hajós András és Hernádi Judit által föltámasztott Heti Hetes életérzés, Gerendás Péter önmutogatása révén”.

Jókat kacarásznak Hajós András stand-up előadásán Karácsony forradalmi ünnepségén

Érdemes bekukkantani az ellenzéki portálokra, ahol olyan címekkel várják az olvasót, mint hogy: „Hajós csak úgy beugrott poénkodni„. Amit a Városháza parkolójában művelnek, az az '56-os hősök emlékének porba tiprása. Karácsony „nagyszabású” rendezvényére többek között Hajós András dalszerző, műsorvezető is beugrott húzni az időt. A főpolgármester házi komédiása az 1956-os forradalom és szabadságharcról totálisan elfelejtkezve [...]


Érdekes, most valahogy nem találni azokat az aggódó baloldali megmondókat, akik egyből feltennék a kérdést, hogy vajon mire mehetett el ez a tengernyi pénz az adófizetők forintjaiból, mi került ennyibe egy koncerten és egy pár órás műsoron.

A lap azt írja, az sem mindegy, hogy a 28.5 millió forint hogyan oszlott meg a rendezvény finanszírozását tekintve, hiszen a lényeg csak itt jön. Egy sztáregyüttes nyilván elkérhet egy komolyabb összeget, főleg, ha nagyobb koncertet ad, vagy valamilyen fesztiválon lép fel. De itt egy kicsit másképp történhettek a dolgok: közérdekű adatigényléssel kikérték a fellépő Quimby együttessel kötött szerződést, mely szerint a koncert 6.5 millió forintba került, így több mint 22 millió forint az egyéb költségekre ment el, melyről szinte semmit nem tudunk. A PS Quimby rendezvényszervezésben jártas kollégája szerint máshol ötmillió forintért másfél-kétórás koncertet vállal, itt hatvan percet játszottak 6.5 millió forintért.

A Pesti Srácok informátora arra is rámutatott, hogy a kormányzati forrásból a rendszerváltozás évfordulóján országszerte megrendezett 30 éve szabadon” mottójú szabadságkoncertek a Karácsony-féle győzelmi bulihoz hasonló technikai színvonalon és hasonlóan rangos fellépőkkel 7-9 millió forintból lettek lebonyolítva.

Mivel az is kiderült, hogy a fellépő művészek, mint Hernádi Judit, Szinetár Dóra vagy Gerendás Péter fejenként százezer forintot kaptak, felvetül a kérdés, vajon mi került 28.5 millió forintba ezen a rendezvényen?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére