Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony azzal dicsekszik, ami nem az ő érdeme

888.hu

2019.12.17. 09:58

Budapest főpolgármestere láthatóan a szavak forgatásával próbálja hülyére venni a budapestieket, ha már egyszer tényleges teljesítményt nem tud felmutatni.

Karácsony Gergely eredménylistát tett közzé közösségi oldalán, ám mint a Magyar Hírlap felhívta rá a figyelmet, ennek a listának alig van köze Karácsony konkrét munkásságához.

Az első pont a listán az, hogy „ötven­milliárdos forrást szereztünk a budapesti egészségügyi ellátás talpra állításához”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a budapesti egészségügynek a kormány tette a legtöbbet az Egészséges Budapest program elindításával, amelynek az összköltségvetése hétszázmilliárd forint. Ebből a büdzséből kapja meg a budapesti egészségügy azt a bizonyos ötvenmilliárdot, ám ez eddig is a fővárosi ellátás részére volt elkülönítve, tehát ehhez Karácsonynak semmi köze nincsen.

A listán az is szerepel, hogy „Leállítottuk a Városliget beépítését és a Római-part tönkretételét”. A lap emlékeztet: a Liget-projekt egyelőre nem állt le, Karácsony pedig azért nem rendelkezhet fölötte, mert a projekt állami beruházás, amelynek kivitelezési módjáról jelenleg is tárgyalások folynak.

A Római-part tönkretétele alatt a főpolgármester valószínűleg annak a beépítési tilalomnak a meghosszabbítását értette, amit előtte már 2016-ban elrendelt az előző, Tarlós István-féle városvezetés.

Szintén eredményként könyveli el Karácsony, hogy „ingyenessé tettük a közösségi közlekedést az álláskeresők számára”. Itt azért érdemes kontextust adni a „ződpolgármester” állításának, kampányában ugyanis először a tizennégy év alattiaknak ígérte ugyanezt, a választás után a hét év alatti gyerekekre redukálta a kedvezményt, majd mostanra pedig az álláskeresőkre.

A listán szerepelnek még olyan, a választópolgárok számára teljesen érdektelen tételek, mint az antikorrupciós csomag elfogadása, a klímavészhelyzet kihirdetése vagy a Városháza egyik udvarának megnyitása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére