Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felmentették Máltán az egyik migránshajó kapitányát

Bokor Gábor

2020.01.07. 16:30

A máltai fellebbviteli bíróság kedden felmentette a tavaly májusban első fokon 10 ezer euró (3 millió forint) pénzbüntetésre ítélt Claus-Peter Reischt, a Mission Lifeline német civil szervezet által üzemeltetett hajó kapitányát.

Reischt azt követően vették őrizetbe a máltai hatóságok, hogy 2018 júniusában az MV Lifeline fedélzetén 234 menedékkérővel hajózott be a szigetország felségvizeire megfelelő engedélyek és úti okmányok nélkül. A többi között azzal vádolták, hogy törvénytelenül hajózott be a máltai vizekre és hajóját nem megfelelően, kedvtelési célú járműként regisztráltatta Hollandiában.

Fotó: AFP

A vallettai fellebbviteli bíróság viszont úgy találta: az ügyészség nem tudta kellőképpen bizonyítani, hogy a kapitány bűnelkövetői szándékkal vezette volna hajóját a szigetország vizeire.

Axel Steier, a drezdai székhelyű civil szervezet szóvivője szintén meglepőnek nevezte a fellebbezési eljárásban született ítéletet. A vallettai hatóságok emellett visszaadják a lefoglalt MV Lifeline-t is, amelyet azonban már nem lehet bevetni, mert nem felel meg a regisztrációs követelményeknek. A német civil szervezetnek azonban új hajója van, a Rise Above, egy volt haditengerészeti hajó, amelyet gyakorlótorpedók elfogására használtak, s most átalakítanak, hogy tavasszal bevethessék a Földközi-tengeren átkelő migránsok keresésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére