Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakértő: Görögországon keresztül érkeznek Európába az afrikai migránsok

Forisek Ádám

2020.01.08. 12:08

Az afrikai migránsok többnyire Görögországon, majd pedig a balkáni útvonalon keresztül érkeznek Európába – mondta a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Utalva arra, hogy a görög szigeteken nagyon sok nyugat-afrikai bevándorló van, Marsai Viktor hangsúlyozta, a migrációs útvonalak kialakulásakor nem a racionalitás játszik szerepet, sokkal inkább az embercsempészek szokásai.

Kitért arra is, hogy a Frontex adatai szerint a görög szigetekre mostanra zömében afgánok érkeznek, s nem szírek; Törökországban is 400-500 ezer afgán migráns van, s az ő helyzetük kérdéses.

Görögországban a helyzet régóta igen feszült. A legtöbb, migránsok számára épült tábor túlzsúfolt, van olyan hely, amelyet 648 ember számára terveztek, s több mint 7500 fő (!) tartózkodik ott. Emiatt rengeteg tüntetés robbant ki az utóbbi időszakban, a migránsok legfőbb követelése, hogy engedjék őket tovább a görög szigetekről Európa felé. Nemegyszer a rendőrségnek kell ezen tüntetések ellen fellépnie.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére