Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy angol feminista szerint be kell tiltani, hogy az emberek a fociról beszélgessenek a munkahelyükön

Horváth Tamás

2020.01.29. 07:30

Indoklása szerint a sportról szóló társalgások kirekesztik a női munkavállalókat, valamint könnyen átcsapnak szexista ugratásokba.

Érdekes eszmefuttatást közölt a BBC rádióműsorában Ann Francke, a Chartered Management Institute nevű menedzsmentintézet vezetője. A feminista hírében álló Francke szerint a menedzsereknek be kellene tiltaniuk, hogy az emberek fociról és krikettről beszélgessenek a munkahelyükön.

A nők nem követik ezeket a sportágakat, ezért ha nem akarnak kimaradni az adott társalgásból, arra kényszerülnek, hogy akaratukon kívül valahogyan mégis állást foglaljanak

– jelentette ki az angol feminista a BBC Today programme című rádióműsorának hétfői adásában.

Habár Franckenek a saját elmondása szerint semmi problémája nincs a krikett- és fociszurkolókkal, mégis fontosnak tartja, hogy ezek a témák elkerüljék a munkahelyeket, ugyanis sokan vannak – főleg nők –, akik viszont nem rajonganak ezekért a sportágakért.

A sportról szóló beszélgetések előszobái a szexista ugratásoknak, példának okáért a futballban bevezetett VAR (videóbíró – a szerk.) előnyeinek és hátrányainak tárgyalásától pillanatok alatt eljuthatunk oda, hogy melyik férfi kit dugott meg a hétvégén

– hangsúlyozta Francke, aki aztán valamelyest finomított az álláspontján, és betiltás helyett már „csak” moderálásról beszélt.

Ann Francke | Fotó: BBC

A Chartered Management Institute vezetőjének szavai azonban így is kiverték a biztosítékot, sőt ami a legszebb az egészben, hogy éppen a feministák kérdezték fel a magát a feministáknál is feministábbnak képzelő Francket.

A közösségi médiában többen is kikérték maguknak, hogy csupán azért, mert nőnek születtek, miért ne hozhatná őket lázba a foci, a krikett vagy bármely más „férfias” sportág.

Francke agymenése a szigetországi politikai közbeszéd ingerküszöbét is elérte, Tracey Crouch korábbi sportminiszter nonszensznek nevezte a Chartered Management Institute vezetőjének „ajánlásait”.

Azt hiszem, mi már csak egy kávét kérünk. :)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére