Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszakadt tetők, kidőlt fák, reggeli mennydörgés: itt tart a Ciara

888.hu

2020.02.11. 08:05

A tegnapi napon Magyarország területére is megérkezett a Ciara nevű viharciklon, miután végigsöpört egész Európán. A Ciara a legerősebb vihar a térségben 2013 óta.

Tegnap dél magasságában érkezett meg a Ciara 100km/h-s sebességű széllökésekkel a Dunántúl térségébe. A Balatont gyakorlatilag kifújta a medréből, a keleti és nyugati partokon mért vízállások közötti különbség elérte a 81 centimétert. Keszthelynél például eltűnt a Balaton, egészen a móló végéig be lehetett sétálni.

Somogy és Zala megyében nagy pusztítást végzett a vihar, tegnap 13 órától folyamatosan volt munkájuk a tűzoltóknak: Balatonlellén például egy 35 méteres fa dőlt az útra, Kaposváron egy családi ház tetejét tépte fel a szél. Több helyen a kidőlt fák útzárat okoztak, a vonatok nem közlekedtek.

Budapesten korábban zárt a Fővárosi Állatkert, kisebb fennakadások a fővárosban is adódtak, délutánra pedig már Nógrád és Heves megyét is elérte a vihar. A katasztrófavédelmet a tegnapi nap folyamán több mint 300 esetben kellett riasztani, főként a leszakadt ágak és vezetékek miatt. Több repülőjáratot töröltek, ennek oka azonban nem a budapesti, hanem az egyéb európai célállomások szélsőséges időjárása volt.

Estére már csendesedett a vihar, az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban kiadott másodfokú riasztást. Ma reggel szinte nyári viharra ébredhettünk, a dörgés, villámlás viszont már nem a Ciara számlájára írható.

A Ciara Európa-szerte óriási károkat okozott, Nagy-Britanniában például óriási áradások voltak, húszezer háztartásban áramkimaradást okozott, és a térségben még komoly vészhelyzetekre lehet most is számítani. Németország több régiójában leállították a távolsági vonatközlekedést. A nemzetközi helyzethez képest mi még olcsón megúsztuk a viharciklont, ez többek között a Kárpát-medence biztonságot adó fekvésének is köszönhető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére