Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felszámolási eljárást indítottak egy pécsi önkormányzati céggel szemben

Bokor Gábor

2020.02.15. 15:00

Az információt megerősítette az érintett cég ügyvédje is.
A Bus & Coach Trade BV képviseletében pénteken kérelmet terjesztett elő a Pécsi Törvényszéken a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelenségének megállapítása és felszámolásának elrendelése iránt

– mondta a PécsiÚjság.hu-nak Dr. Keller Ágnes.

Fotó: MTI

A felszámolási eljárásban a holland cég 77 377 euró összegű tőkekövetelést és ennek késedelmi kamatait, összesen 94 844,20 eurót (mintegy 32 millió forintot) érvényesít a Tüke Busz Zrt.-vel szemben. A követelés 2015 óta áll fenn, mivel a Bus & Coach Trade BV által értékesített 115 darab Volvo busz vételárából a szóban forgó összeget a Tüke Busz Zrt. a mai napig nem fizette ki.

Dr. Keller Ágnes közölte azt is, hogy a Tüke korábban elismerte a tartozás tényét Gelencsér Gyula által, azonban azt többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki. A felszámolási eljárás megindítása előtti fizetési felszólítást küldött az ügyvéd a Tüke Busz Zrt.-nek azzal, hogy amennyiben február 10-ig nem fizetik ki a tartozást, úgy felszámolási eljárást kezdeményez velük szemben. A Tüke Busz Zrt. erre a mai napig nem válaszolt, s mivel most sem vitatták a tartozást, erre tekintettel nyújtotta be az ügyvéd pénteken a felszámolási kérelmet a Pécsi Törvényszékre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére