Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: megszületett a Disney első transznemű hőse

Békési Marcell

2020.02.26. 11:22

Jövőre esélyes, hogy vele együtt fognak énekelni a gyerekeid, vagy neki öltöznek majd farsangkor az unokáid.

Miután évekig hallgatta a Disney a b888zilobbi sivalkodását, hogy mennyire alulreprezentált az LMBTQ-közösség a rajzfilmjeikben, pár évvel ezelőtt bejelentették (illetve inkább csak belengették), hogy végre áttörik ezt az üvegplafont is: Elza, a Disney jelenlegi legnagyobb sikerének, a Jégvarázsnak a sztárja coming outolni fog a második részben.

Erre azonban egy CitizenGo-petíciónak köszönhetően végül nem került sor, mivel szülők százezrei írták alá, hogy bojkottálni fogják a Disney-t, ha ezt meg meri lépni, és valljuk be, nem sok erősebb érv van, mint a pénzzel szavazás. Úgyhogy a cég végül megfutamodott:

Elza helyett csak egy férfi mellékszereplőnek volt férje és közösen nevelt gyerekei.

2020-ban viszont új évtized kezdődik, legalábbis a Disney-nél, a vezetőváltás mellett bejelentették, hogy elkészült az első transznemű hős!

A meséről még nem sokat tudunk, de annyit igen, hogy a Pixar zászlaja alatt fog kijönni, és egy mesebeli világban játszódik majd, ahol mindenféle varázslények élnek – unikornisok, mantikórok, tündék, sárkányok –, köztük Onward, a küklopsz is.

A Yahoo értesülései szerint Onward, a leszbikus transznemű küklopsz a két főhős kísérője lesz.

A karakternek egyébként még a szinkronhangja is meleg lesz Lena Waithe személyének köszönhetően, aki örül neki, hogy a gyerekek körében is népszerűsítheti az LMBTQ-mozgalmat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére