Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer Tamás a járványhelyzetről a 888-nak: „türelmet és higgadtságot javaslok”

G. Fodor Gábor

2020.02.26. 18:50

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára nyilatkozott lapunknak.

GFG: A koronavírus az ajtónkon dörömböl. Mindenki pánikol. Neked az a feladatod, hogy hűtsd a rendszert. Tegyük le egy pillanatra a politikus felöltőjét. Mondj néhány emberi mondatot.

Menczer: Nyugalomra és higgadtságra van szükség. Járványhelyzetről van szó. Ha emberi mondatot kérsz tőlem, azt mondhatom, hogy természetesen nem lehet tudni, mit hoz a holnap. Már 12 európai országból jelentettek eseteket. Olaszország kilenc tartománya érintett. A vírus Magyarországon is megjelenhet. De pánikra nincs ok. A pánik mindig rossz tanácsadó és sohasem jó reakció. Magyarország kormányának az a feladata, hogy minden helyzetben mindent megtegyen a magyar emberek egészségéért. Ezt tesszük és ezt fogjuk tenni. Persze, érthető a felfokozott hangulat. Mindenki számára a saját egészsége a legfontosabb, ezért mindenki aggódik. Ez a dolgok természetes rendje. És az is igaz, hogy ebben a felfokozott állapotban mindenkinek van egy jó ötlete arra, hogy mit kellene még tenni. Én magánemberként is nyugalmat és higgadtságot javaslok. A holnapot természetesen senki nem látja előre, de mi tesszük a dolgunkat. A holnapról nem tudható semmi biztos, egyet kivéve, hogy holnap is tenni fogjuk a dolgunkat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére