Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország véget vetett a 2016-os paktumnak, megnyitotta a határait, megindultak a migránsok | VIDEÓK

Békési Marcell

2020.02.28. 11:29

A törökök a továbbiakban nem állítják meg az országhatárra érkező bevándorlókat, továbbengedik őket Európa felé. Az első csoport már meg is érkezett Európába.

Törökországot az 2016-os Európai Unióval kötött paktum kötelezi arra, hogy megállítsa az Égei-tenger – és ezzel az Európai Unió – felé áramló migránsáradatot. Az országon főképp Ázsiából (Szíria, Irak, Afganisztán), illetve Kelet-Afrikából (Szomália, Eritrea, Etiópia) érkező migránsok útja vezet keresztül.

A török kormánypárt szóvivője viszont ma bejelentette, ahogy mi is megírtuk, hogy az ország kapacitásai teljesen megteltek, nem tudja tovább befogadni és elszállásolni a migránsokat.

Nem mi mondjuk, hanem a törökök: az országuk kapacitása megtelt, nem bírják már sokáig feltartóztatni a menekülteket

Törökország már nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülőket – jelentette ki Ömer Celik, a kormányzó török Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) szóvivője pénteken a CNN Türk hírtelevízió élő adásában arra a korábbi értesülésre reagálva, hogy az ország megnyitotta határait az Európába vágyó menekültek előtt.

Aki nem hiszi, járjon utána: az egész világsajtó erről cikkezik a Le Monde-tól kezdve Die Welten át a Politicóig.

Fontos viszont megjegyezni, hogy itt nem arról a 3,5 millió elszállásolt valódi háborús menekültről beszélünk, aki Szíriából menekült a szomszédos Törökországba, hanem az újonnan érkező migránsok átengedéséről.
Az első 300 fő már el is érte az Európában fekvő Edirne városát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére