Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudják tartani a lépést a járvánnyal az olasz krematóriumok

Filipp Dávid

2020.03.17. 16:15

Nem csak a kórházakban van vészhelyzet.

Megdöbbentő interjút adott az Il Giornale olasz lapnak Giorgio Gori, Bergamo polgármestere.

Elmondása szerint már nemcsak a kórházakban van vészhelyzet, hanem abban a krematóriumban is, amelyekben a koronavírus-járvány miatt elhunytak holttesteit égetik el.

„A krematórium már nem elég. A Bergamóban működő létesítmény már nem tudja tartani a lépést” – fogalmazott.

Gori tájékoztatása szerint Bergamo a válság epicentruma, naponta jelentenek újabb megbetegedéseket. Állítása szerint napi 50 ember hal meg itt, az elmúlt héten 300 ember hunyt el. Elmondása szerint a holttesteket más krematóriumokba kell szállítani, ugyanis a bergamói létesítmény annyira túlterhelt, hogy egyszerűen képtelen ellátni a feladatát.

„Nem akarok pánikot kelteni a részletek elárulásával, csak fel akarom hívni a figyelmet a fáradtságra és a szenvedésre. Barátok, ismerősök, kollégák hunytak el” – mondta Gori.

Egy héttel ezelőtt a polgármester szintén sokkoló bejelentést tett. Akkor azt mondta, hogy az orvosoknak dönteniük kell, hogy kit tudnak megmenteni, illetve kit nem, és aszerint kell eljárjanak.

Gori szavait egy Bergamóban dolgozó altatóorvos is megerősítette. A The Times című lap szerint azt mondta, „ha egy beteg 80 és 95 év közötti és súlyos légzési nehézségei vannak, akkor valószínűleg nem kezeled.”

Az Il Giornale riportjából továbbá az is kiderül, hogy a temetkezés sem megy egyszerűen Bergamóban. Giacomo Angeloni temetkezésért felelős biztos szerint a város sírkertjében félóránként rendeznek temetéseket.

A jelenlegi adatok szerint Olaszországban közel 28 ezer fertőzött van, és több mint kétezer ember nem élte túl a betegséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére